Repülőjegy vásárlás könnyen és gyorsan

A megtakarított forint újabb repülést jelent – spórolási tippek légi utazáshoz (Szponzorált cikk)

Zsófi / 2023. május 30. / Kültéri program

A megtakarított forint újabb repülést jelent – spórolási tippek légi utazáshoz (Szponzorált cikk)

Az interneten számos intuitív keresőprogram található, amelyek segítségével gyorsan olcsó jegyet találhatunk. Ha olcsó repülőjegyet keresünk, érdemes megjegyezni a legfontosabb szabályokat, amelyeknek köszönhetően kellemesen és biztonságosan utazhatunk a világ legtávolabbi pontjaira is. Mert a megtakarított fillérek újabb utazást predesztinálnak!

Az olcsó repjegyek lehetőséget kínálnak a világ felfedezésére akkor is, amikor a pénztárcánk szerényebb, mint szeretnénk. Korábban olyan ajánlatokkal találkozhattunk a weben, amelyek lehetővé tették, hogy akár pár ezer forintért is vehettünk jegyeket. A valóság azonban kissé megváltozott, az árak emelkedtek, a légitársaságokat a világ többi részéhez hasonlóan fájdalmasan érinti a gazdasági helyzet. Olcsó repülés azonban továbbra is lehetséges, feltéve, ha ügyesen keresünk. A viszonylag alacsony árak, amelyek lehetővé teszik, hogy a világ különböző zugaiba utazzunk, most is kéznél vannak, miután felfedeztünk minden infót, és ennek megfelelően diverzifikáljuk a forrásokat. Hogyan keressünk olcsó repülőjegyeket, mire kell figyelni, és hogyan ne tévesszen meg bennünket semmi? Mutatjuk!

Az olcsó repülőjegyek megtalálásának szabályai

Annak érdekében, hogy az olcsó repülőjegy vadászata sikeres legyen, emlékeznünk kell néhány egészen egyszerű szabályra. A megfelelő lépések megtételével kis anyagi ráfordítással ellátogathatunk a világ legegzotikusabb szegletébe is. Bemutatunk néhány szabályt, hogyan keressünk olcsó repülőjegyeket, és utazgassunk olcsón a világ körül.

Repjegy vásárlás online

1. szabály: Az olcsó repülőjegy egy időben meghozott döntés

Érdemes néhány héttel vagy hónappal a tervezett utazás előtt elkezdeni az olcsó repülőjegyek keresését. Minél korábban kezdjük, annál nagyobb az esélye annak, hogy kedvezőbb árat vagy vonzó akciót találunk. Ennek a módszernek van egy további előnye is, az utazási költségek megosztásának lehetősége: a jegyet jóval korábban kifizetjük, majd a célállomáson megtervezhetjük a szállás, étkezés, látnivalók díjait.

2. szabály: Próbálj meg az utolsó pillanatban kockáztatni

Bár már tudjuk, hogy az olcsó repülőjegyek mielőbbi keresése lehetővé teszi a nyugodt ráhangolódást és az utazásra való felkészülést, a last minute tevékenységek kiváló ajánlatokat kínálnak az adrenalint és a bizonytalanságot kedvelő turisták számára. Ilyen helyzetben közvetlenül az utazás előtt, lehetőleg már bepakolt csomagokkal kövessük nyomon a járatokat kínáló portálokat, valamint az utazási irodák honlapjait. Az utazási irodák gyakran adnak el jelentősen csökkentett árkategóriájú jegyeket, amikor nincs teljes foglaltság a gépen – ez egy nagyszerű lehetőség egy olcsó utazásra akár a világ legtávolabbi pontjaira is, viszont nagyon gyors döntéshozatalt igényel, sokszor óráról órára.

3. szabály: Ha olcsón akarsz repülni, ne ragaszkodj a dátumhoz

Az olcsó repülés kiváltsága egyfajta kompromisszum, amit el kell fogadni, akár tetszik, akár nem. Gyakran előfordul, hogy a tervezett indulás néhány nappal történő eltolása akár 50 százalékkal is csökkentheti az utazási költségeket. Minél rugalmasabbak vagyunk, annál nagyobb az esélyünk, hogy olcsó repülőjegyet találjunk. Próbáld csak ki a Barcelona repülőjegy árak tematikájában!

Barcelona a levegőből

Barcelona a levegőből

4. szabály: Főszezonban nem tudsz olcsón repülni

A főszezonban, amikor a legtöbb turista utazást tervez, az árak a csúcson járnak. Tehát ha van lehetőségünk ezen a perióduson kívül kirándulni, használjuk ki. Az olcsó jegyek ősszel vagy kora tavasszal számos nagyon népszerű desztinációba, ahol jó az idő, és akár 30 Celsius-fokot is mutathat a hőmérő – sokkal kedvezőbb árszintet képviselnek, mint a júniustól augusztusig tartó időszakban.