10 éves a Hara'Punk - mini sörfesztivállal ünnepelnek Budaörsön - az Olyanjó! fotója

Hara’Punk szülinapi sörfesztivál Budaörsön – 2022. június 9-12.

Péter / 2022. május 07. / Fesztivál

Hara’Punk szülinapi sörfesztivál Budaörsön – 2022. június 9-12.

A Hara’Punk jelen volt a magyar kézművessör-forradalom első szárnybontogatásainál. A 2012-es Főzdefeszten például már lehetett kapni első publikus főzetüket, a szép emlékű Papap O’Hara nevű portert, amivel rögtön közönségdíjasok lettek.

A 2012-es évszám tehát igazi mérföldkő az életükben, hiszen ez volt a hivatalos debütálásuk, és mindez immár 10 éve történt. Ennek örömére a magyar kisüzemi sörfőzdék néhány nagyágyújával, valamint kisebb, de baráti főzdékkel összefogva mini kraft sörfesztivált rendeznek a budaörsi Gastrogardenben június 9-12. között.

Van ám a Hara’Punknak ginje is, amiből remek gintonic kérhető. Háttérben a budaörsi Törökugrató. – az Olyanjó! fotója

A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis ebben a street food udvarban üzemel a srácok saját drink truckja, a Manézs Bisztró, ahol egész évben mindig kóstolhatóak a Hara’Punk legújabb főzetei és az állandó szortiment egyaránt. Korábban már mi is írtunk a Manézsról, alább kattints a részletes bemutatásért.

A vendégek: Mad Scientist, Fehér Nyúl és mások

De kik lesznek még ott a sörfesztiválon? Azok közül a kraft főzdék és gerilla sörfőzők közül néhányan, akik komolyabban részei voltak a Hara’Punk elmúlt 10 évének.

A Mad Scientist és a Fehér Nyúl biztosan nem szorul bemutatásra azoknak, akik ismerik a hazai kisüzemi sörök világát. A két talán leginnovatívabb, legkísérletezőbb hazai kraft sörfőzde jelenléte önmagában emeli a budaörsi rendezvény fényét. Jól mutatja a baráti viszonyt, hogy bár mindkét főzdének van saját vendéglátóhelye (a Mad Scientistnek már három is), a hara’punkos srácok invitálására nem mondtak nemet, úgyhogy most söreikkel házhoz mennek Dél-Buda és az agglomeráció közönségéhez.

Szintén ott lesz a mini sörfeszten a győrzámolyi Bors Brewery, valamint a vándorsörfőzőként működő Uradalmi Sörmanufaktúra és SIMA Brewing.

A sörök mellett a kaja színvonalával sem lesz gond, hiszen a Gastrogarden alapból egy street food udvar, ahol a Black Box BBQ viszi a prímet, de a Pankó foodtruck is itt üzemel éppen, úgyhogy lesz mit leöblíteni.

A Gastrogardenben üzemelő Black Box BBQ komoly dolgokat csinál. - az Olyanjó! fotója

A Gastrogardenben üzemelő Black Box BBQ nem veszi félvállról a dolgokat – az Olyanjó! fotója

Helyszín és időpont

És akkor még egyszer a helyszín és az időpont:

2022. június 9-12.

Gastrogarden Budaörs, Szabadság út 310

Az esemény Facebook oldalát a gombra kattintva találod: