Idén újra Pont Csopak – Nyári programok a Plul Malom kertjében

Zsófi / 2023. május 17. / Fesztivál

Idén újra Pont Csopak – Nyári programok a Plul Malom kertjében

Jó hírünk azoknak, akik a nyaralás alatt is vágynak üdítő kulturális estekre, koncertekre, családi programokra, hogy idén újra lesz Pont Csopak rendezvénysorozat, a csopaki Plul Malom kertjében.

Plul Malom kertjében? Csopakon?

Igen. Aki barangolt már a Balatonfelvidék ezen részén, annak bizonyára ismerősen cseng Csopak és a Plul Vízimalom neve. De ha a malmot eddig nem is ismerted, akkor itt a kiváló lehetőség.

Mi tavaly voltunk ott először, szintén a Pont Csopak rendezvénysorozat keretében, ugyanis két szuper kedvencünk, a Csaknekedkislány és a Platon Karataev Akusztik egy napon lépett fel, és mivel nem nagyon hagyjuk ki az utóbbi koncertjeit, ezért egyértelmű volt, hogy Csopakra is követjük őket.

A malom kertjébe belépve családias, intim közeg fogadja az embert, épp mintha csak egy barátod kertjébe toppannál be – csak épp van ott egy hatalmas vízimalom is.

A kertben padok, székek, nyugágyak várják az érkezőket, és van bőven hely gyerekek és kutyák legeltetésére is, úgyhogy nyugodtan érkezzetek akár nagyobb társasággal is.

Mi a koncertek előtt jól betáraztunk fröccsel, és vettünk egy jó marokkói currys cuccot, aminek a pontos nevére így egy év távlatából kevésbé emlékszünk, az íze viszont fenomenális volt.

Ami fontos, hogy készpénz legyen nálatok, mert bankkártyát nem fogadtak el, a legközelebbi ATM pedig azért messze van.

A Pont Csopakról

A Pont Csopak májustól szeptemberig minden hónapban egyetlen hétvégére kertmozivá és kulturális helyszínné változtatja Plul Malom kertjét, így kerültünk mi is oda. A Pont Csopak programjai rendszerint egy-egy tematika köré szerveződnek: művészet, jövő, és az emberi psziché is szerepel a témák között. A szervezők számára fontos célkitűzés, hogy a regionális mellett Magyarországi premierek is szerepeljenek a programban, így lesz ez idén is.

Mi a nyitó hétvégére Nóvé Soma miatt fogunk elmenni. Soma a generációja egyik legtehetségesebb hazai zenésze, aki 2012-ben kezdte zenei pályafutását a Middlemist Red zenekarban. Azóta számtalan zenei projektben részt vett – aki nézi a Dalfutárt, az ott már összefuthatott vele. Nevéhez fűződnek olyan zenekarok, mint a MORDÁI, a The Night Of The Vampire és a Samurai Drive. Ez alkalommal rendhagyó akusztikus estje hallható, ahol kedvenc népdalait játssza el.

Találkozzunk a pünkösdi hétvégén a Plul Malom kertjében!

Az idei első alkalom a pünkösdi hosszú hétvége szombatján, május 27-én lesz, amelyen az indiánoké lesz a főszerep!

Íme egy kis ízelítő a programból:

16:00 Kapunyitás+ vezetett túra a 700 éves Plul Malomban
16:30 Workshop: indián íjászat gyerekeknek
17:30 Nóvé Soma Akusztik népdalok koncert
20:30 Filmvetítés: Kojot négy lelke (magyar animációs film)
Utána beszélgetés: Gauder Áron filmrendező és Cseh András, „A csillagokkal táncoló Kojot” illusztrátora
Késő este: indiándalok a tábortűz körül

A Pont Csopak Facebook oldalán már megtalálod a részletes infókat a nyitó eseménnyel kapcsolatban is, illetve érdemes folyamatosan csekkolni az oldalt, hogy értesülj a további programokról is!

Reméljük május 27-én és a nyár többi eseményén is találkozunk! Mi biztosan ott leszünk.