Kolodko szobrok térkép

Kolodko szobrok térkép – Az összes hazai Kolodko miniszobor egy térképen (Frissítve: 2022.04.08.)

Zsófi / 2022. március 30. / Városi séta

Kolodko szobrok térkép – Az összes hazai Kolodko miniszobor egy térképen (Frissítve: 2022.04.08.)

Mihail Kolodko

Mihail Kolodko ukrán-magyar (kárpátaljai) származású szobrászművész, aki 1978-ban született Ungváron, tehát igencsak fiatal. 2002-ben diplomázott az Lembergi (Lviv) Művészeti Akadémia Monumentális szobrászat szakán. Eleinte nagyméretű köztéri szobrokat alkotott, ez volt művészete középpontjában.

Egy szobor – számomra a csendes kifejezés leghangosabb művészete.

Mihail Kolodko. Fotó: Bielik István. Forrás: Kolodko Art Facebook oldal

Mihail Kolodko. Fotó: Bielik István. Forrás: Kolodko Art Facebook oldal

Magyarországon 2017 óta lakik. Nálunk főleg miniszobrairól híresült el. Ezeket a szobrokat gyűjtöttük össze ebben a cikkben. A miniszobrok helyét ábrázoló térképet pedig az oldal alján találod.

Kolodko Mihály szobrai Magyarországon

 

Kolodko-szobrok Veszprémben (3 miniszobor)

Veszprémben jelenleg 3 miniszobor található: Ödön, az utcazenész, a Hangvillával szemben a Kossuth utca alján ücsörög egy bőröndön. Ernő, az Őr a Tűztoronynál, a kapu bal oldalán őrzi a várat. Leonóra, a kislány és az oroszlán szobra pedig a Séd-patak partján található, a Vár alatt. A szobrokról részletesen olvashatsz az alábbi cikkünkben.

 

Kolodko-szobor Tihanyban (1 miniszobor)

Sokak kedvence, Gombóc Artúr,  a csokifaló szobra eddig az egyetlen tihanyi miniszobor, ő viszont elég reprezentatív helyet kapott. A dagi madár a Tihanyi apátság melletti sétányon ül a téglafal tetején. Részletes bemutatásához olvasd el az alábbi cikkünket!

 

Kolodko-szobrok Budán (7 miniszobor)

Budapesten több tucat alkotás található, ezért is hoztuk létre ezt a Kolodko-szobor térkép cikket, hogy könnyen beazonosíthatók és megtalálhatók legyenek. A budai oldalon mind a 7 szobor elég közel van egymáshoz – vagyis egy pár kilométeres sétával könnyedén összeköthetők a Széll Kálmán tértől a Döbrentei térig. Ezek az útvonalon található Mekk Elek, az ezermester, a Felhúzható Trabant, a Szomorú tank, a Rubik-kocka, a Főkukac a Nagy Ho-ho-horgászból, a Kockásfülű nyúl és Lecsó, a híres francia gasztropatkány figurája is. A konkrét útvonalat és a 7 budai miniszobor bemutatását ebben a cikkben olvashatod:

 

Kolodko-szobrok Pesten (21 miniszobor)

Hamarosan olvashatod személyes beszámolónkat róla képekkel együtt.

Kolodko-szobrok Vácott (3 miniszobor)

Hamarosan olvashatod személyes beszámolónkat róla képekkel együtt.

Kolodko-szobrok térkép

 

Az összes hazai Kolodko Mihály miniszobor egy térképen

Arra az esetre, ha kirándulsz az országban és szeretnéd akár egy kellemes séta keretében felfedezni az egyedi szobrokat, összegyűjtöttük őket neked. A Kolodko-szobrok térkép formájában is elérhetők tehát oldalunkon, és ügyelünk rá, hogy amint megjelenik egy újabb szobor a művésztől, azt felvigyük rá, még akkor is, ha mi még nem jutottunk el személyesen megnézni.

A térképhelyeken található fotók mind a saját fotóink, így ha egynél nem látsz még képet az azért van, mert mi még nem voltunk ott. Ugyanígy azoknál a miniszobroknál, amiknél személyesen jártunk találsz egy pontos leírást is, hogy az adott földrajzi helyen pontosan hol keresd a mini műalkotást. Nem mindig könnyű észrevenni ugyanis, olyan kicsik.