Körvonal kártyajáték - minta kérdés felnőtteknek - az Olyanjó! fotója

Körvonal kártyajáték – Te vajon mindent tudsz a szeretteidről?

Zsófi / 2022. március 31. / Játékos program

Körvonal kártyajáték – Te vajon mindent tudsz a szeretteidről?

Beszélgetni jó és beszélgetni kell. Én ennek kvázi nagykövete vagyok. Mert szerintem az egyik legnagyobb probléma társadalmi szinten, hogy nem beszélgetünk érdemben. Sem a családunkkal, sem a párunkkal, sem a társadalom egyéb tagjaival.

Folyton-folyvást találkozunk mi is olyan fiatalokkal, akik az esküvőjük előtt kb. soha nem beszélgetnek komoly kérdésekről jövendőbelijükkel. Olyan emberekkel, akik nem akarják meghallani és megérteni azt, amit egy ellenkező oldal állít. Olyanokkal, akik nem beszélgetnek, hanem csak kinyilatkoztatnak. Nincs párbeszéd, csak párhuzamos vélemények.

Az első lépés az lehet a fejlődés irányába, ha a családunkkal és a barátainkkal kezdünk el máshogy beszélgetni. Őszintén, nyíltan, személyes kérdések mentén. Ismerjük meg egymást, érezzük bele magunkat a másik helyzetébe, és az se baj, ha mindeközben klasszul érezzük magunkat. Ezt az élményt hozza el a Körvonal kártyajáték.

Mi az a Körvonal kártyajáték?

A Körvonal kártyajáték az őszinteség játéka. A pakliban 80 kártya található, rajta egy-egy kérdéssel. Ezek személyes kérdések, de olyanok, amiket magadtól nem tennél fel senkinek. Magadnak sem. Lehet hogy gondolkodtál már azon, hogy kit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre. De mi van, ha két embert vihetsz magaddal? Ki volna a második? És mi az a lecke, amit a szüleidtől tanultál? Mit akarsz ebből a gyerekednek tovább adni és mi az, amit nem? Megannyi érdekes kérdés.

A játékot játszhatjátok úgy is, hogy egy felolvasott kérdésre mindenkinek kell válaszolni, de úgy is, hogy mindenki csak az általa húzott kérdésre felel. A lényeg, hogy légy őszinte. Ettől lesz a játék vicces vagy igazán bensőséges, néha könnyekkel teli és felszabadító.

Játszhatod

  • egy hosszú autóúton
  • egy pohár bor mellett
  • kirándulás közben beszélgetve
  • vagy ahogy épp kedved tartja.

Körvonal mini – kártyajáték gyerekeknek

A népszerű kártyajáték nemrég gyerekeknek szóló verzióval is bővült. Bár nekünk még nincs gyerekünk, ennek ellenére már most beszereztük, mert kíváncsiak voltunk rá (plusz félretesszük későbbre is). De ha van nálunk kisgyerek, akkor előszeretettel kérdezünk meg tőle egy-egy kérdést, illetve ajánlani szoktuk szülőknek is. Főleg olyanoknak, akik szeretnének minőségi beszélgetést folytatni a gyerekükkel, túl a kötelező napi „milyen volt a suliban?” / „mi volt az ebéd?” kérdéseknél. A játék 4-5 éves gyerekkel már simán játszható, legfeljebb ha van olyan téma, ami még nem releváns számára vagy nem tud válaszolni rá, azt ugorjuk át!

A Körvonal kártyajáték tehát életkortól függetlenül bárkivel játszható. Bármikor félbeszakítható, és ami nagy előnye, hogy egy kérdésről akármennyit beszélhetünk. Nincs kötött játékszabály. Mi előfordul, hogy leülünk és 10 kérdést végigpörgetünk, mert arról ismerjük már egymás véleményét vagy érzéseit, de van olyan kérdés is, amit akár órákon keresztül is átbeszélünk, vagy napok múlva is visszatérünk rá, olyan sokrétű.

Szóval jó szívvel ajánljuk bárkinek. Kezdjetek el beszélgetni!