Kiscsibés mák dísz és tavaszi ajtódísz - az Olyanjó! fotója

Szárazvirág-koszorú készítés az Airika dekor workshopján

Zsófi / 2022. május 05. / Kreatív program

Szárazvirág-koszorú készítés az Airika dekor workshopján

Húsvét előtt nem sokkal épp az általunk nagyon kedvelt, és korábban már ajánlott Major Korty és Falat Budaörs Facebookját nézte Péter, amikor belefutott az Airika Dekor Húsvéti szárazvirág koszorú készítés workshopjába. Mivel én amúgy is rendszeresen szoktam valamit kreatívkodni otthon, ezért kapóra jött az alkalom, és jelentkeztünk 3 barátnőmmel az eseményre.

A szárazvirág-koszorú készítés nem bonyolult

A Major nagy fa asztalát körbeülve mindenki kapott egy ragasztópisztolyt, szalma koszorúalapot és rengeteg féle szárított virágot. Sok instrukcióra nem volt szükség, hiszen a száraz virágokat drótozni vagy nagyon hajlítgatni nemigen lehet, világos volt, hogy itt csak a ragasztásos technikával tudunk majd sikereket elérni.

Mivel a szárított virágok külseje a fakó fehértől a bézs színen át egészen a sárgáig, bordóig terjed, ezért nagyjából ezekben az árnyalatokban lehetett gondolkodni. Volt, aki egy-két szín mellett kötelezte el magát – én például a képen látható barna-sárga koszorút kötöttem, – de volt olyan is, aki teljesen monokróm bézst választott, egy másik barátnőm pedig egy igazán színes koszorút alkotott.

Az is kérdés egy ilyen koszorú esetén, hogy az egész alapot befeded-e növénnyel, vagy a felét üresen hagyod, esetleg rátekersz szalagot?

Dekor célokra szalagot, kisebb filc díszeket, szezonális apróságokat (jelen esetben színes styropor tojások) lehet beszerezni, illetve a virágok matt árnyalatát nagyon jól feldobja egy-egy rájuk tekert ezüst vagy arany drótszál is.

A szárazvirág-koszorú készítés kislányoknak vagy ügyes kezű fiúknak is jó elfoglaltság, úgyhogy akár otthon, gyerekekkel is ajánlom kipróbálni. Így lehet például alkotni valami szép szezonális díszt a lakás ajtajára.

Be is rakok ide egy videót gyorsan, amiben meg tudod nézni, hogy milyen növényekből és hogyan érdemes csinálni. Ebben a verzióban nem ragasztva, hanem drótozva lesznek kis virágok, amiket előtte pici csokrokba kötött a készítő.