Alpaka Panzió – Lombház szállás – Kisrákos

A lombház intézményét jóval hamarabb ismertem, mint ahogy az Alpaka Panzió lombházában aludtunk volna. Apukám nagy Széchenyi Zsigmond rajongó, így többször mesélt a híres afrikai vadász utazásairól, aki egy alkalommal Kenyában, a Treetops Hotelben szállt meg. Ez egy korabeli lombház szállás volt, mai szemmel is irtó menő, érdemes megnézni róla videót.

Már akkor nagyon felcsigázott a gondolat, hogy egyszer érdemes volna egy ilyenben megszállni valahol. Nem gondoltam volna, hogy az első ilyen élményem Magyarországon lesz. Csak pár évvel ezelőtt kezdtek el itthon is megjelenni lombház szállások, és még ma sincs belőlük túl sok, de azért lehet találni, ha az ember nagyon keresi. Mi az Őrségben lévőt próbáltuk ki egy hétvégén, amikor a Patakparti Alpaka Farm felé jártunk.

Bixie

Eredetileg az alpakákra voltunk kíváncsiak, de mivel az állatok csak szállóvendégek részére látogathatók, így döntöttünk amellett, hogy az éjszakát a kisrákosi Alpaka Panzió lombházában töltjük.

Elég hideg idő volt, amikor érkeztünk, így aggódtunk kicsit, hogy egy levegőben lévő faház mennyire lesz áthűlve. Szerencsére hamar kiderült, hogy a szállásunk egy villanyradiátorral október közepén is gyorsan és kényelmesen felfűthető. A kis házak belseje nagyon praktikusan van kialakítva, semmi luxus, nincsenek tágas terek, de ez nem is elvárás, nem bált rendez ott az ember, hanem csak „aludni jár haza”. A kis házikókhoz nagy erkély is tartozik, amin nyugodtan lehet ücsörögni, napozni, és lesni a lombkoronaszint élővilágát, valamint a környező táj panorámáját.

Az apartmanokban berendezkedhetünk önellátásra is, vagy kérhetünk reggelit, amit a közeli kőházban szolgálnak fel.


Pro tipp

A kisrákosi Alpaka Panzió a szaknyéri Alpaka Farm testvére, egy a tulajdonosuk is, így érdemes az ott tartózkodás során az állatfarmot is mindenképp megnézni!

Galéria

A hely elérhetőségei