Átrium Vendégház – Orfű

Írtunk már arról, hogy Orfű a Balaton után a kedvenc magyar nyaralóhelyünk. Itt minden megvan, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz kell: csodás természet, szuper vízpart, hangulatos falu és közeli nagyváros egyaránt. Arról viszont még nem volt szó, hogy van ám Orfűn kedvenc szállásunk is! A falu központjában található Átrium Vendégház a tökéletes családi panzió, ahova sok éve járunk vissza, és mindig elégedetten távozunk.

Bixie

Maga a vendégház nagyon jó ízléssel van kialakítva. A névadó átrium, amely a kétszintes épület lépcsőházát borítja napfénybe, már alapból nagyon barátságos hangulatot kölcsönöz az egész helynek, de közben a kényelem és a praktikum sem szenved csorbát. A földszinti közös helyiségekben van süppedős fotel a süppedésre vágyóknak, egy csomó asztal és ülőhely az étkezőknek és társasjátékozóknak, a teraszon szintén csomó kertibútor a kiülősöknek. A hatalmas közös konyha elképesztően jól felszerelt, és teljesen szabadon használható, az itt felszolgált reggeli pedig simán hozza egy magasabb színvonalú hotel büfékínálatát, szóval mindenképpen érdemes befizetni rá.

A névadó átrium, ami egész nap fénybe borítja a lépcsőházat - Átrium Vendégház Orfű - az Olyanjó fotója

A névadó átrium, ami egész nap fénybe borítja a lépcsőházat – Átrium Vendégház Orfű – az Olyanjó fotója

Kint van egy remek medence napágyakkal, egy kicsivel arrébb fűthető dézsa a hidegebb évszakokra, és egy fedett tűzrakóhely teljes felszereltséggel. A ház pincéjében található biliárd-, pingpong- és csocsóasztal egyaránt ingyen használható. És minden jó minőségű, nem lelakott, nem rohad, hanem szépen karbantartott.

Bár a tó is csak pár száz méter, azért a medence sem jön rosszul - Átrium Vendégház Orfű - az Olyanjó fotója

Bár a tó is csak pár száz méter, azért a medence sem jön rosszul – Átrium Vendégház Orfű – az Olyanjó fotója

Laci, az Átrium Vendégház tulajdonosa alapos ember. Minden gesztusán érződik, hogy ha valamibe belevág, akkor azt normálisan szeretné csinálni. A magyar turizmusban és vendéglátásban az ilyen figurák egyre ritkábbak, úgyhogy innen is sok kitartást kívánunk neki!


Pro tipp

Az Átriumnak van egy kistestvére is: a tó szemközti partján, a kempinghez közel található Napfény panzió. Itt nincs medence, de dézsa azért akad, és az egész hely ugyanolyan barátságos és jó hangulatú, mint nagyobbik társa. A honlap is közös, szóval ha az egyik vendégházban épp nincs hely, a másikban is nyugodtan érdemes próbálkozni.

A hely elérhetőségei