Bölcső Bar & Food – Budapest

A Bölcső a kedvenc kocsmám, ahol minden megvan, amit egy kocsmától elvárok. A kocsma kifejezéssel olyan, minta degradálnám a helyet, de tudom, hogy Kondorosi Dani, a Bölcső megálmodója és tulajdonosa, aki a tulajdonoskodás mellett egyszerre szakácskodik, csapol, felszolgál és haverkodik a vendégekkel, egyáltalán nem sértődik meg ettől a megnevezéstől. Sőt.

Szóval a Bölcső igazából egy kocsma. De egy olyan kocsma, ami a magyar kézműves sörforradalom egyik első központja (Bölcsője? Jujj.) volt, és a mai napig szuper kraft kínálata van. Emellett a Bölcső a 2010-es évek elején robbanó burgerforradalomban is vezető szerepet játszott, étlapján a mai napig ott van a legendás hamburger, ami még mindig Budapest egyik legjobbja, és pont ugyanolyan finom, mint az elmúlt 10 évben bármikor.

Bixie

Mindenféle jóság egy képen - Bölcső Bar & Food - az Olyanjó fotója

Mindenféle jóság egy képen – Bölcső Bar & Food – az Olyanjó fotója

Ugyanakkor szó nincs arról, hogy Daniék ülnének a babérjaikon. Amikor kinőtték a régi, Lágymányos utcai egységet, mertek váltani egy sokkal nagyobb volumenre, és beköltöztek az egykori Kisrabló helyére a Zenta utcába (ami a covid miatt utólag talán már nem tűnik annyira jó húzásnak, de egyelőre szerencsére túlélték). Ez nem csak azt tette lehetővé, hogy sokkal több vendéget tudjanak egyszerre fogadni, hanem a pincében így már egy különterem is rendelkezésre áll privát összejövetelekre.

A konyha nem csak burgerben tud nagyot, a néhány tételes étlap bármelyik eleme bátran kirendelhető, emellett a kraft sörök és a tömények frontján is abszolút rajta vannak a trendeken és az újdonságokon. Hét közben nagyon jó ebédmenüt adnak.

Mi kell még egy jó kocsmához? Valamiféle állandóság, hogy amikor már többedszerre mész le, akkor ismerd a csapat tagjait, és ők is ismerjenek téged. A Bölcsőben az elmúlt évtizedben ha nem is volt teljesen állandó a személyzet, nem is fluktuált intenzíven, ami nagy szó manapság egy vendéglátóhelytől. Ez tényleg egy olyan hely, ahol órákat el tudsz üldögélni akár valamelyik sarki asztalnál, akár a bárpultnál, és vagy jön hamarosan egy ismerős, akivel tudsz dumálni, vagy szimplán szóba elegyedsz a szomszéddal, hogy kitárgyaljátok a sörkínálatot vagy a tévében futó meccset.


Pro tipp

Már korábban is a Kisrabló volt a hivatalos magyar Liverpool Szurkolói Egyesület törzshelye, és ez az új bérlővel sem változott. A szurkolói relikviákkal alaposan kidekorált hátsó sarokból már egyértelmű, hogy itt melyik csapatért dobban leginkább a szív, amikor pedig a Liverpool épp mérkőzést játszik, akkor a Bölcső közönségének nagy része is vörösbe öltözik. Ilyenkor visszafogott hangerőre ne, intenzív meccsélményre viszont annál inkább számítsunk.

Galéria

A hely elérhetőségei