Cédrus Vendégház – Zebegény

Mióta 2017-ben határozat született a Dunakanyar kiemelt fejlesztési turisztikai térséggé való emeléséről, azóta szinte berobbant ott az élet. Gombamód szaporodnak a hegyoldalban található szálláshelyek, és megjelentek jobbnál jobb éttermek és bisztrók is. A fejlődés talán Zebegényben a legszembetűnőbb, amely az elmúlt években tényleg több tucat minőségi vendéglátóhelyet adott a térségnek. Mind közül a leghíresebb talán a Natura Hill, mi mégsem erről írunk most, hanem az egy utcával lejjebb található Cédrus Vendégházról, amit jóval kevesebben ismernek. Na de majd most!

A Cédrus Vendégház egyike azoknak a vidéki szálláshelyeknek, amelyek isteni panorámát és dézsafürdőzést ígérnek a Budapestről kiszakadni vágyóknak. És valljuk be, ez egy jól hangzó ajánlat. Amúgy is már-már irracionális vonzalmunk van a dézsás szálláshelyek iránt, úgyhogy nagyon megörültünk, amikor rátaláltunk a frissen megnyílt Cédrusra.

Bixie

A kis rönkház egy nagyon meredek úton közelíthető meg, ami kocsival nem para. Mi viszont motorral érkeztünk Budapestről, és így azért tartogatott izgalmakat a hegyoldalon való felkúszás. Persze ha már fent vagy, megérted, hogy a panoráma minden küzdelmet megér. A hatalmas, gyönyörűen rendezett kertbe belépve már idilli hangulat kap el, amit csak überel a mögötted elterülő Dunakanyar látványa.

A Cédrus Vendégház belül és kívül

A beltér tágas, összesen 4 fő részére nyújt szálláshelyet, viszont az fontos, hogy az a 4 ember igazán intim kapcsolatban legyen, mert a fekvőhelyek egy légtérben találhatók. Mi a földszinti franciaágyat támadtuk be, és onnan élveztük a csodálatos panorámát a hatalmas ablakokon keresztül. A házban egy kis fürdő és egy jól felszerelt praktikus sarokkonyha van.

És ott van ugye a már említett dézsa is, amit mi nagy lelkesen minden nap begyújtottunk, majd egészen késő éjszakába nyúlóan abban lubickoltunk. A fedett dézsa mellett a terasz túloldalán található egy másik medence is, amit inkább nyári pancsolásra ajánlunk, bár ez is prímán fűthető.

A kertben még van egy nagyon klassz tűzrakó, amely szintén belobbantható, ha épp grillezni, vagy csak úgy a tűznél ülni van kedvünk.

A Cédrus Vendégház kiváló célállomás lehet akár gyerekekkel is, akik a hatalmas kertben kedvükre őrjönghetnek, amíg te a teraszon kortyolod a kávéd és gyönyörködsz a tájban. A vendégház kiváló kiindulópont a Dunakanyar bejárásához is nem csak autóval, hanem akár bringával (bár ehhez meg kell mászni a házhoz vezető kaptatót), akár vonattal, akár hajóval is.


Pro tipp

Mivel bolt csak lent a faluban van, érdemes előre gondolkodni pár étkezésnyit, és előre bevásárolni, hogy ne kelljen napjában többször fel-le menni a hegyről.

Galéria

A hely elérhetőségei