Dabas Deli | Bistro – Dabas

Hello Dabas!

Dabas egy nagyon helyes kis település Pest megye déli részén. A 17 ezer fős kisváros az 1950-es évektől önálló, de olyan apróbb érdekességeken kívül, mint hogy itt forgatták az 1949-es Ludas Matyi c. filmet, vagy hogy itt élt Kossuth Lajos édesapja, Kossuth László, jellegzetes látnivalója nem igazán van. Az önkormányzat — amúgy meglepően szuper és informatív — honlapjáról azonban kiderül, hogy csuda aktív élet folyik a városban. Rengeteg program várja a Dabasra érkezőket, úgyhogy érdemes akár a város hivatalos oldalát is meglesni, ha épp arra járunk.

Dabas azon kevés települések közé tartozik, amelynek a lakossága az elmúlt években szemmel láthatóan növekszik. Nem csoda, hiszen Budapest és Kecskemét közelsége a kiskunsági homokhátság nyugalmával vegyítve igazán ideális lakóhellyé teszi Dabast, ami vonzza a Pest megyébe költözni vágyókat.

Bixie

Dabas Deli for the win!

A város eddig nemigen volt rajta a gasztronómia térképeken sem, mindaddig, amíg Pócsik László üzletember, néhány, a budapesti csúcsgasztronómiából érkező szakemberrel és pár lelkes helyi fiatallal 2021-ben meg nem nyitotta a Dabas Delit.

A Főtén található Dabas Deli egyszerre rendelkezik fantasztikus delikát kínálattal, szuper kávéval, irtó helyes személyzettel és pazar miliővel.

Az első dolog amit már messziről kiszúrtunk, hogy kedvenc Dublino székeink pihentek a teraszon, de közelebbről szemrevételezve láthatóvá vált minden más apró belsőépítészeti és lakberendezési megoldás is, amiből világos volt, hogy rendesen locsolták a pénzt a hely kialakításába, de nagyon jó ízléssel tették ezt.

Amíg rendeltünk a pultnál, addig 4 fős kis csapatunk minden tagja ellátogatott a mellékhelyiségbe, és egészen vicces volt, hogy milyen felvillanyozva tért vissza mindenki a vendégtérbe. A hely kialakítása ugyanis pont olyan, mint a személyzet: figyelmes és minden részletre ügyelő. Csak néhány apró részlet, amik tényleg egyedülállóak nemcsak a hazai, de a nemzetközi vendéglátásban is:

  • Az ételeket és az italokat kesztyűben, a lehető leghigiénikusabb módon szolgálják fel.
  • A Dabas Deli minden létező kiegészítőből, legyen az egy csésze, egy zacskó cukor, vagy egy bambusz kínálótál, készített saját arculatos kivitelt.
  • A mosdóba be van készítve többféle higiénés termék is (tampon, fülpiszkáló, stb), ha épp arra szorulna az ember. (Ez egy olyan országban, ahol néha a vendégnek kell jeleznie – még egészen előkelő éttermekben is, – hogy már egy órája nincs WC papír a mosdóban, nyilvánvaló szintlépés.)

Melyik napszakban ajánljuk a Dabas Delit?

Egész egyszerűen: bármelyikben.

A Dabas Deli koncepciója kiválóan hozza, hogy egyszerre legyen egy kiváló brunchozó változatos reggeli kínálattal, hangulatos esti bár, napközben pedig egy olyan kávézó, ahova beugorhatunk gyerekkel, kutyával, üzleti partnerrel is egy jó kávé-süti kombinációra.

Mi sajnos túl korán érkeztünk, így Péterrel csak egy minimál reggelit kértünk, én Mortadellás Croissant fogyasztottam, Péter pedig egy szelet tortát választott a francia desszert vonalon mozgó kínálatból.

A nap sűrű programja miatt ebédelni vagy vacsorázni nem tudtunk visszatérni, úgyhogy a konyha igazi mélységeibe még nem volt betekintésünk, de amit most láttunk, már az is meggyőzött minket arról, hogy Dabas igazi nyertese a Dabas Deli megjelenésének. Nagyon szurkolunk, hogy olyan vidéki desztinációvá válhasson ez a hely is, ahova már önmagában a jó kajálásért megéri leugrani. Minden lehetőség adott hozzá, mi csak ajánlani tudjuk a látogatást neked is!


Pro tipp

Ha szeretnéd hazavinni a Dabas Deli élményt, akkor vegyél egy sajátmárkás specialty coffee-t! Ízléses fém(!) dobozban parádés kávéra lelsz!

Galéria

A hely elérhetőségei