Major – Korty és Falat – Budaörs

A Majort 2017-ben, néhány héttel a nyitást követően egy budaörsi ismerősünk mutatta meg nekünk. Miközben azóta rendszeresen visszajáró vendégek vagyunk Nyugat-Magyarország felé indulva a budaörsi kivezetőről letérve, vagy addig inkább fel sem kanyarodva jellemzően itt töltjük fel a koffeintartatalékainkat és a gyomrunkat egyaránt , azt vettük észre, hogy még a környéken lakó, vagy ott rendszeresen megforduló ismerőseink többsége sem ismeri a helyet. Amikor legközelebb szükséged van egy új Kallax polcos renszerre vagy egy Klippan kanapéra, neked is azt javasoljuk, amit nekik szoktunk: az IKEA étterme/büféje helyett próbáld ki inkább a Majort.

Mert a Majort tényleg mindenkinek jó szívvel ajánljuk, újhullámos kávé- és péksüteményrajongóknak pedig egyenesen kötelező. Tulajdonosa, Gerzsenyi András rutinosan mozog a budapesti gasztroéletben: a pesti és budai egységgel is rendelkező nor/ma, valamint az Astoriánál található Fekete is részben vagy egészben hozzá köthető, ezek pedig a maguk kategóriájában a legmagasabb színvonalat képviselik. A kertvárosi környezetben található Major viszont ezekhez képest egy lazább, kötetlenebb, családbarátabb hely, ami kifejezetten azokat célozza, akik sehova sem rohannak. Ezt a vonalat erősítik a rendszeresen megrendezésre kerülő kulturális programok és workshopok is.

Bixie

A Majorban nem csak top minőségű kávé kapható, hanem természetesen brunch ételek és sütik is. Emellett a kínálat az utóbbi hónapokban kiegészült a klasszikus nápolyi pizzával is, fatüzelésű kemencéből, ahogy kell. Ez a kombó pedig működik: mi vittünk már ide mindenféle életkorú és érdeklődésű rokont és barátot, és senki nem távozott csalódottan. A Major valahogy tényleg megtalálta az arany középutat a minőség és a lazaság között.

 

 


Pro tipp

A beltérben egy mini-delit is kialakítottak, ahol nem meglepő módon kapható kávé, kenyér és péksütemény, illetve ezek mellett néhány egyéb, nagy odafigyeléssel összeválogatott termék nem csak élelmiszer, hanem design vonalról is.

Galéria

A hely elérhetőségei