Makákó Kávégyár – Szarvaskő

Szarvaskő az Országos Kéktúra miatt nem volt ismeretlen számunkra, mivel átmegy rajta a túraútvonal. Az elmúlt években is legalább két alkalommal voltunk itt. Most hétvégén Eger és Szarvaskő környékén voltunk barátokkal, így többször is oda-vissza kavartunk a 25-ös úton. Mivel a szállásunk egy ökoházban volt Szarvaskő felett, ezért a település központján kanyarogtunk fel és le. Egy ilyen kanyar alkalmával vettük észre az apró fa bódét a buszmegálló mellett.

A Makákó Kávégyár mini bódéban méri a szuperságot

Elsőre csak azon akadt meg a szemünk, hogy milyen klassz kis füves placc van ott, és kikívánkoztunk kicsit a napsütésre is. Csak később konstatáltuk, hogy a kedves kis faház valójában egy specialty kávézó, ami Makákó Kávégyár névre hallgat. A cuki név és a napsütés ígérete már elég volt ahhoz, hogy vasárnap ott indítsuk a napot.

Bixie

A mini kávézóban kétféle pörkölt kávé volt épp az őrlőben. Egy egyszerűbb Közép-Amerika-India 80% arabica – 20% robusta és egy indonéz Finca P. Purba 100% arabica különlegesség. Hatan hatféle formában borítottuk magunkba a specialty coffee-t, amihez a helyszínen akár kekszet vagy más kis ropogtatni valót is lehet venni.

A Makákó Kávégyár télen-nyáron nyitva van, melegebb időkben a hideg frissítőkön, hidegebb hónapokban pedig a meleg italokon van a hangsúly a kínálatban. Ha erre jársz, mindenképp érdemes megállni egy gyors kávéra. Abból sosem lehet eleget inni.


Pro tipp

A Makákó Kávégyárban lehet szemes kávét is kapni, úgyhogy ha van épp szimpatikus kávékülönlegesség a kínálaton, akkor mindenképp vigyél belőle haza is!

Galéria

A hely elérhetőségei