Manézs Bisztró – Budaörs

Olyan sokszor gondolkodik rajta az ember, hogy milyen klassz is volna egy saját vendéglátóhely. Egy kis kávézó, vagy pub, ahol egyrészt olyan a kínálat, amit mi magunk is szeretünk, másrészt jöhetnek oda csövezni a barátaink, mint a Jóbarátok a Central Perkbe. Na, pont ilyen hely a Manézs Bisztró, ami a budaörsi Gasztrogardenben található.

A cirkuszi porond nevét viselő (valóban cirkuszi) kocsi régebben Balatonfüreden állomásozott, onnan került át a Punto cuki mellett található kis gasztro kertbe. Már a kocsi maga is elég menőn néz ki, így egy selfie-t mindenképp érdemes tolni vele Instára! De a szívünket igazából a kínálata dobogtatta meg.

Bixie

A helyet jelenleg a HaraPunk sörfőzde csapata üzemelteti, ezért mindig van néhány hazai kraft sör a csapon. Amúgy maga a koncepció is az, hogy főleg hazai márkák jelenjenek meg a kínálatban. Így találunk kézműves magyar gineket, szuper Lunczer pálinkát, Bányai kávét, és különleges magyar borokat is. Amikor mi voltunk, akkor például a Tomcsányi Pince (Somló) képviseltette magát organikus-természetes boraival az itallapon. Ezt mi mondjuk kevésbé kultiváljuk, de azt elismerjük, hogy egy ilyen helyen igazi novumnak számít a biobor jelenléte.


Pro tipp

Nem hiszed el, de lehet csapolt Proseccot kérni, ami maga a Mennyország. Amit még ajánlunk, az a HaraPunk saját ginje, amit Franklin & Sons Toniccal kevernek, majd búzavirággal hintenek meg. Elképesztően jó!

Galéria

A hely elérhetőségei