Nano Specialty Coffee – Kecskemét

A Nano Specialty Coffee Kecskemét — tudomásunk szerint — egyetlen specialty kávézója, és úttörőhöz illően nem fényűző pompa közepette, hanem szerény, de tisztességes körülmények között terjeszti a jó kávé igéjét a városban. Az egy dolog, hogy a nevéhez méltón icike-picike helyiség igen előkelő helyen végezne a Magyarország legkisebb kávézói listán, de ráadásul egy szűk és sötét átjáróban bújik meg. Így hiába a Kossuth téri lokáció, ami tényleg Kecskemét legbelsőbb belvárosa, a Nanot csak akkor fogod megtalálni, ha tudod, mit keresel.

Amit lehetett, az ebből ki lett hozva - Nano Specialty Coffee Kecskemét - az Olyanjó! fotója

Amit lehetett, az ebből ki lett hozva – Nano Specialty Coffee Kecskemét – az Olyanjó! fotója

Bixie

A nem túl hívogató mikrokörnyezet ellenére Csepregi Zoltán tulajdonos, aki egy személyben a barista is, amit lehetett, azt kihozta a miniatűr üzlethelyiségből. Jópofa modern arculat, belül ha oldalazván közlekedve is, de azért le tud ülni akár 3-4 ember, a bárpult mögött pedig Zoltán rutinosan mozdulatokkal készíti az italokat, miközben harsány stílusban szórakoztatja a vendégeket. Az egyértelmű, hogy nem sajnálja az időt arra, hogy a portékát részletesen bemutassa mindenkinek: 5 percen belül a harmadik betérő vendégnek is ugyanazzal a lendülettel mondja el a darálókban éppen megtalálható kolumbiai mosott és etióp száraz kávé közötti különbséget, és ajánl hozzá fogyasztási módot.

Néhány ember azért le tud ülni - Nano Specialty Coffee Kecskemét - az Olyanjó! fotója

Néhány ember azért le tud ülni – Nano Specialty Coffee Kecskemét – az Olyanjó! fotója

Azoknak, akik szeretik a specialty kávét, kifejezetten jó szívvel ajánljuk a Nano Specialty Coffee meglátogatását. Nem mintha sok egyéb választási lehetőség lenne Kecskeméten, de ha az az egy ennyire rendben van, akkor úgyis tök mindegy, nem?


Pro tipp

A jelszó: higgy a térképnek! Amikor már közeledsz a célponthoz, de kávézónak még mindig semmi jele, viszont már látod az átjárót a ház aljában, merd megtenni még azt a pár lépést befelé a nyúl üregébe.

A hely elérhetőségei