Normafa Delikát

Normafa. Egyszerűen nem lehet nem imádni. De ha bárkit megkérdezel, hogy milyen jó gasztro hely van ott, akkor a kötelező Síház – Réteses tengelyen túl már nem nagyon van ötlete. A Síház klasszikus formájában 2020-ban megszűnt létezni, és egy új, gasztrogarden jellegű hely vette át a placcot Normafa Síház néven; a Réteseshez pedig mindig 20 méteres sor áll. Nincs is annyi éhes ember, amennyi ott szokott sorban állni. A régi helyekből még a Csúcs Büfé maradt meg, ami bármilyen romantikusnak is tűnik, még sosem vonzott be minket.

Nemrég viszont új versenyzővel bővült a kínálat, hiszen az Eötvös úton, a Csúcs Büfé melletti, régóta elhagyatott kis épületet a Normafa Delikát kezdte el megtölteni élettel. A kis kávézó-reggeliző igazi újhullámos hely specialty coffeeval, facsart zöldség- és gyümölcs levekkel, bagellel. A helyet a Hosszúlépés. Járunk? tulajdonosai álmodták meg és üzemeltetik azóta is.

Bixie

Én már magától a skandináv stílusú letisztult, fényben úszó üzlethelyiségtől is elolvadok, de a mindig kedves személyzet és a szuper kávé is heti szinten vonz vissza minket. Az üzlet előtt szerencsére jó széles a járda, így elég sok asztalnak jut hely, így déltől egészen Naplementéig lehet ott sütkérezni és élvezni a madárcsicsergést, valamint vizslatni az épp arra járókat.


Pro tipp

Onnantól, hogy kisüt az első napsugár van fagyi is. 6-8 féle íz, de mindegyik szuper. Most épp a vörösboros málna a kedvencem, de várhatóan dinamikusan változik majd a felhozatal, szóval érdemes újra és újra visszatérni ide. A legjobb hely az épülettől jobbra található kis beugróban berendezett pad és asztalka. Oda érdemes bekuckózni. Igazi hütte feeling.

Galéria

A hely elérhetőségei