Őrszem Fogadó – Szalafő

A szalafői Őrszemről két ok miatt írunk: egyrészt egy fárasztó kéktúrázós nap vége felé már nagyon jó volt ide beülni inni egy sört, másrészt itt kóstoltuk meg étteremben először az Őrség talán leghíresebb ételét, a dödöllét, és tök finom volt.

Az Őrség hiába lett az utóbbi években egyre népszerűbb turisztikai célpont a civilizációból való kiszakadásra vágyó városi népek számára, gasztronómiailag az egy szem Pajtát leszámítva még gyakorlatilag sehol nem tartanak. Ilyenkor jön jól, ha a régió jellemző étele valami nagyon egyszerű, szinte elronthatatlan étel, amit szimplán csak tisztességesen kell elkészíteni, és frissen a vendégek elé tenni. Ezt a lécet a dödöllével az Őrszem simán megugorja, és ahogy említettük, kéktúrázók számára frissítőpontként is kiválóan helytáll, ami a barátinak nevezhető árakban is tükröződik. Úgyhogy ha erre jársz, akkor ezek miatt jó szívvel ajánljuk.

Bixie

Az étlap egyéb tételeit viszont csak saját felelősségre rendeld ki, a tányéron található cuccok a korrekttől a nem túl jóig a skála bármely pontján elhelyezkedhetnek.


Pro tipp

A helyi arcok számára az Őrszem kocsmaként is funkcionál. Amennyiben kíváncsi vagy, milyen az élet Klagenfurtban egy csak a hétvégére hazaugró nyugat-magyarországi melós szemével, érdemes a szomszéd asztaloknál zajló beszélgetéseket is fülelni.

Galéria

A hely elérhetőségei