A panoráma pad – Csopak

Mit is mondhatnánk egy egyszerű csopaki padról? Hogy fából van? Vagy hogy már úgy kikoptatták alatta a füvet, hogy alig ér le róla a lábunk? Semmi különleges. Kivéve, ha az a pad nagy valószínűséggel a legszebb panorámával rendelkező pad Magyarországon. A mi kis padunk Csopak és Paloznak határán fekszik, félúton a Homola Borterasz és a Jásdi Pince között. Nem rossz szomszédság.

Ha az ember a Balaton-felvidéken kirándul, akkor előbb vagy utóbb szinte biztosan el fog haladni mellette, annyira központi csapáson van. És ha már ott vagyunk, érdemes egy pár percre, vagy akár többre is megállni és gyönyörködni a 180 fokos balatoni panorámában. Ez tényleg kuriózumnak számít még a Balaton északi partján is, különösen egy egyszerű, árva kis pad esetében.

Ráadásul ha valamilyen rejtélyes okból szeretnénk a padon ülve tudni, hogy hány kilométerre van tőlünk Mendoza, akkor az a jó hírünk, hogy a pad melletti irányítótábláról gyorsan le is olvashatjuk. Amúgy 12.355.


Pro tipp

A csopaki padhoz menet álljunk meg Almádiban a Nagyi Kamrája delikátban és tankoljunk fel pár ínycsiklandozó falattal, majd vegyünk egy üveg bort a pad fölött található Homola Borteraszon, és csapjunk egy rögtönzött pikniket! Isteni lesz, jó étvágyat!

Galéria