R Coffee & Roastery – Rétság

Nógrád megyei családi kötődés miatt, átutazós jelleggel évente néhányszor megfordulunk Rétságon. Maga a település nem egy különösebben vonzó hely, látszólag nincs itt semmi, ami miatt az egyszeri utazónak érdemes lenne megállni. Legalábbis ez volt a helyzet egészen 2019 őszéig, amikor megnyitott a város központjában az R Coffee & Roastery. Ez a hely olyan szinten lóg ki felfelé a komplett Nógrád megyei vendéglátós térképről, hogy még ma is mindig hitetlenkedve térünk be ide. Sokadik ránézésre is üzleti öngyilkosságnak tűnik itt az R Coffee & Roastery-hez ehhez hasonló helyet nyitni, de ők bevállalták, és úgy tűnik, nekik lett igazuk.

Maga a hely egy felturbózott specialty kávézó, ahol nem csak a kávéra, hanem az ételkínálatra is odafigyelnek. Így nem csak a kávé-, hanem az étlap miatt is érdemes ide betérni, mert nem csak szendvicsek kaphatóak, hanem van héhány fogásos bisztró-jellegű étlap is. És bár nem a melegkonyha az R Coffee & Roastery fő profilja, így is a környék bármelyik étterménél magasabb a színvonal.

Bixie

Egy mintaértékű kávézó Rétságon? Igen, lehetséges!

A korábban a Racer Beans által, ma pedig már házon belül pörkölt kávét saját maguk szerzik be a világ minden tájáról. A pult mögött nem csak a Sanremo kávégép üzemel, lehet kérni cold brewt, nitrot és mindenféle egyéb módon elkészített kávét is. Az ízprofil kapcsán érdemes érdeklődni rendeléskor, a személyzet jól tájékozott a forgalmazott portéka és az elkészítései módok ügyében, ami máshol egyáltalán nem magától értetődő.

Az R Coffee & Roastery terasza is ízlésesen megcsinált, és mindez akkor válik különösen értékelendővé, amikor alapos szemlélődés és az üzlethelyiség körbejárása után rájön az ember, hogy a belső rész és a belőle nyíló előtér valójában egy panelház földszinti lakásából lett kialakítva. A legnagyobb dicséret, hogy ez első, de második blikkre sem tűnik fel. Valószínűleg ez, és a rétsági lokáció is közre játszik abban, hogy az árfekvés a hasonló budapesti helyeknél jelentősen kedvezőbb.

Egy szó mint száz, az R Coffee & Roastery egy mintaértékű kávézó (és étterem), ami a covidot is túlélve a jelek szerint ezen a fura helyen is megtalálta a közönségét. Mi biztosan jövünk még sokszor ide, és mindenki másnak is melegen ajánljuk, hogy ha máskor nem is, de mondjuk egy szlovákiai utazás során, a 2-es úton haladva ide iktassa be az első pihenőjét.


Pro tipp

Ha ízlett a kávé, akkor nem muszáj mindig elzarándokoni miattuk Rétságig: az R Coffee & Roastery weboldalán üzemelő webshopból házhoz is rendelhetőek a szemes, illetve kapszulás kávék.

Galéria

A hely elérhetőségei