Szó Ami Szó – G&D Kézműves Cukrászda és Pékség Balatonkenese

Nem tudom csak mi hívjuk-e „Szó ami szó”-nak vagy mások is így vannak vele, mindenesetre bármi is legyen a neve, a tősgyökeres keneseiek mindennapjait meglehetősen felforgatta ez a pékség. Eddig ha azt mondtad pékség és Kenese, akkor úgy vágta rá 10 emberből 10 hogy Katica, hogy még fel se ocsúdtál már ott ültél a leanderekkel körbekerített teraszon és nézted a végtelen sort, ahogy kanyarog a Balaton kedvenc pékségénél a friss kenyérért.

A Katica szinte bebetonozott egyeduralmát jött megtörni a Szó testvérpár, Dániel és Gellért, akik egy Magyarország tortája és az Ország legjobb croissant-ja cím után nyitottak üzletet Kenesén, szenvtelen módon pont szemben a Katica Pékséggel. A két hely közti különbséget persze zongorázni lehetne. A Szó mi szó fantasztikus kézműves termékeivel, omlós péksüteményeivel és isteni cukrász költeményeivel olyan új színt hozott Balatonkenese életébe, ami még a Balatonfelvidéken is ritkaság számba megy.

Bixie

Hangulatos kis kerthelyiségükben kis halastavat és játszósarkot alakítottak ki, így gyerekekkel is prímán el lehet lenni, amíg megreggelizik a család. Főszezonban villás reggelit és komolyabb meleg ételeket is kérhetünk, szezonon kívül pedig az édes és sós pékárukból válogathatunk a készlet erejéig.


Pro tipp

Érdemes nem az utolsó percre hagyni a vásárlást, mert délutánra rendszerint mindent elkapkodnak a vevők, és már csak szűkített kínálat érhető el. Illetve megfigyeltük, hogy a hely melletti kukatárolót szerdán délelőtt ürítik, úgyhogy akkor általában elég nagy bűz van a környéken, ha teheted, ne akkorra időzítsd a látogatást!

Galéria

A hely elérhetőségei