The Rusty Coffee Box – Balatonakarattya

A Rusty Coffee Box különleges helyet tölt be a szívünkben, ugyanis konkrétan nekik köszönhető, hogy felfedeztük magunknak a balatonakarattyai magaspartot, és visszavonhatatlanul beleszerettünk az egész településbe. A Rustyról viszonylag kevéssel a nyitás után, valamikor 2017 nyarán hallottunk először, és amikor lekanyarodtunk a 71-es útról, hogy megnézzük magunknak, még nem sejtettük, hogy _ennyire_ pazar lesz a látvány, ami majd a szemünk elé tárul a szomszédos Brassó utcán lesétálva. Ugorjunk előre az időben, és immár balatonakarattyai ingatlantulajdonosként elmondhatjuk, hogy az elmúlt négy évben minimum ötvenszer, de valószínűleg ennél is sokkal többször jártunk Balatonakarattyán, és ez alatt egyetlen kezemen meg tudnám számolni, hányszor nem mentünk el a Rustyba inni egy kávét, és csodálni a balatoni panorámát.

Bixie

A kávézó kialakítása a rozsdás konténer (innen a név) és úgy általában a környezetére nem igazán reflektáló kialakítás miatt a nyitáskor kapott hideget-meleget, de minket ez sosem zavart. Viszont annál inkább értékeljük, hogy a Rusty tényleg mindig nyitva van: egy jeges februári szerda délelőtt ugyanúgy be lehet ide térni, mint a nyári főszezon közepén, csak ilyenkor nem kell sorbaállni egy meleg chai lattéért, aminek mínusz tíz fokban nagyon tud örülni az ember. A Rusty nem csak azt mondhatja el magáról, hogy valószínűleg ők voltak az egész Balaton első igazi specialty kávézója, hanem azt is, hogy úttörői annak a még mindig nem túl nagy létszámú vendéglátói mozgalomnak, amelynek a tagjai egész éven át tartó, kiszámítható nyitvatartással üzemelnek, és ezzel próbálják megvalósítani a Balaton idegenforgalmának valódi négyévszakosítását.


Pro tipp

Ne a teraszon ülj le, hanem sétálj tovább 15 métert a löszfal pereméig, és a teljes 180 fokos balatoni panorámát csodálva kortyolgasd el az italodat.

Galéria

A hely elérhetőségei