Zileat Brunch & Bistro – Tabán

Ahogy a 4 minutes caféról azt írtuk korábban, hogy létrejötte régi űrt tölt be a Várban, ugyanúgy örültünk a Zileat Brunch & Bistro hírének is. A Tabán aljában régóta nincs igazán klassz vendéglátóhely (a Félixet, amennyiben az a környék még a Tabán részének számít, inkább valamilyen más kategóriába sorolnánk), ebből kifolyólag jó brunchozó sem.

Amikor a Zileat hirdetése szembejött Instán, nyilvánvaló volt, hogy a hely celebszentélynek is tökéletes. Mit ad Isten, amikor egy vasárnap délelőtt végül látogatásra szántuk el magunkat, épp egy A-kategóriás „híresség” lépett ki az ajtón. Ízlés kérdése, hogy ez kinek mennyire vonzó. Mindenesetre azoknak, akiket nem tántorít el az ilyesmi, vagy épp ellenkezőleg, kifejezetten csábítónak találják, ha hírességekkel reggelizhetnek együtt, egyaránt ajánljuk a Zileatet.

Bixie

A hely egy kis teraszból és egy annál is kisebb belső térből áll, a mosdóba például már úgy kell behajtogatni magunkat. De a vendégtér kis méretét illetően máris elnézőek leszünk annak a ténynek az ismeretében, hogy a Zileat Magyarország legkeskenyebb házában lelt otthonra. Ez így máris tök egzotikusan hangzik, nem?

Fotó: 24.hu. A Zileat a másik oldalon van.

Az enteriőr nagyon jó ízléssel van kialakítva. Mi legalábbis nagyon éljük a méregzöld „dzsungel-stílust”, amit koncepciózusan végigvittek a berendezés minden elemén.

Az étlap jól átgondolt, mindenki megtalálja benne a saját számítását. A reggelik 2200 és 4200 Ft közt szórnak, ami nem olcsó, de az adag bőséges, tehát egy Zileat Brunch után valóban be lehet támadni a napot. A felhozatal változatos: van klasszikus angol reggeli, a kötelező avokádós fogás, és pár örök klasszikus is. Péter az utóbbiak közül egy Croque Monsieur-t választott, én azonban egy váratlanabbat húztam. Finoman szólva nem vagyok egy nagy bowl rajongó, de annyira klassznak ígérkezett a „Your beach bowl” nevű – amúgy a desszertek közt található – különlegesség, hogy nekem arra esett a választásom. Mivel két barátunkkal voltunk, akik szintén nem ijednek meg egy kis hedonizmustól, a reggelihez proseccot kértünk, hogy kimaxoljuk a vasárnapi luxizást.

A Zileat Brunch & Bistro egyetlen hibája a felszolgálás minőségének hullámzása. Az egyik pincér halál kedves volt és nagyon odafigyelt mindenre, a másik inkább flegma, és a neki leadott kérések többször elfelejtődtek. Ugyanakkor, ismerve a magyar vendéglátó szektor munkaerőproblémáit, emiatt nem húznánk le egy helyet sem. Reméljük, hogy ezen is sikerül azért majd idővel még javítani, mert a Zileat egyébként kedves brunchozó, és jó lenne, ha sokáig megmaradna még.


Pro tipp

Mindenképp foglalj helyet, mielőtt mész, mert általában rengetegen vannak! Ha jó idő van, akkor érdemes a teraszon ülni, amely a Tabán – Gellérthegy – Döbrentei tér által határolt háromszög közepén található, és ettől szuper hangulatú.

Galéria

A hely elérhetőségei