Mitől jó egy cukrászda? Azt tudjuk elmondani, hogy mi mit keresünk benne: legelőször is minőséget, aztán különleges ízeket, harmadszor pedig kellemes környezetet. Ezek együttállása sajnos nem annyira gyakori Magyarországon, ezért ha a fentiek közül legalább kettő stimmel, akkor már jó esélye van rá, hogy felkerüljön az Olyanjó! programajánló oldalára. Nem vagyunk szigorúak: oldalunkon előfordulhat, hogy olyan hely is bekerül a cukrászda kategóriába, ami hivatalosan nem így definiálja magát (hanem mondjuk pékségként), de kiváló cukrászsüteményei is vannak.

Fun fact: oldalunk szerzői közül az egyik nagyon édesszájú, a másik viszont egyáltalán nem. Előbbi bármikor meg tud enni szinte bármilyen édes-cukros dolgot, utóbbi csak akkor, ha épp olyan hangulatban van, és ehhez már az aktuális édességnek is nagyon kell tudnia valamit.