Magyar alter zene válogatás

25 magyar alter zene, amit még nem hallottál, de imádni fogsz – Spotify lejátszási listával

Zsófi / 2022. január 31. / Zenés programok

25 magyar alter zene, amit még nem hallottál, de imádni fogsz – Spotify lejátszási listával

A magyar alter zene 2007 óta része az életemnek. Erre két dolog miatt emlékszem ilyen pontosan. Az egyik, hogy abban az évben érettségiztem és kezdtem el az egyetemet. A másik pedig, hogy előbbiekkel pont egy időben történt a Magyar Rádió teljes újrahangolása. 2007 nyarán alakították át az addig ismert Petőfi Rádió zenei kínálatát és jelent meg a ma már MR2-Petőfi Rádió néven futó brand, aminek célja a fiatalok megszólítása volt. Na, ott lettem megszólítva én is!

A magyar alter zene megjelenése a közrádióban

A Petőfi egy alternatív-városi irányba mozdult, és ezzel együtt bekerült a repertoárjába rengeteg fiatal hazai előadó és alternatív zenész. Tömegesen jelentek meg olyan előadók számai a rádióban, akikről addig sosem hallottak azok, akik a Danubius – Roxy – EstFm  – Radiocafé bűvkörében éltek, mint én is. Minőségi zenei kínálat, kitekintéssel a nemzetközi trendekre is. Ez volt a csatorna akkori kínálata és mi imádtuk.

Az egyetem alatt szinte végig ilyen zenéket hallgattunk és szép lassan az életünk részévé váltak az alter magyar előadók. Azóta 15 év telt el, és mondanom sem kell, hogy a Petőfi sem a régi már. De az alter zene szeretete megmaradt, és ma is napi rendszerességgel hallgatunk ilyen számokat egyedül is, barátokkal is.

Bár a jelenlegi kereskedelmi és közrádiók már csak elvétve játszanak egy-egy alternatív előadótól, meg vagyunk győződve róla, hogy érdemes őket ismerni és hallgatni is. Szóval fogadjátok szeretettel a mi aktuális kedvenceinket!