Szózat játék mobil nézet - az Olyanjó képe

Szózat játék – A Wordle magyar verziója

Zsófi / 2022. január 29. /

Szózat játék – A Wordle magyar verziója

A Wordle az elmúlt időszak legnagyobb robbanása, már ami az online elérhető játékokat illeti. Az ötlet pofonegyszerű: fogj egy 5 betűs angol szót, add fel feladványnak, és a játékosnak 8 tippből ki kell találnia. A játék metódusa egyértelműen a Mesterlogika című retro játékot juttathatja eszünkbe. A Wordle azonban sokkal dögösebb ennél.

Mesterlogika játék

Mesterlogika társasjáték

A Wordle magyar verziója

A játék menete nagyon egyszerű: minden nap egy darab feladvány van, tehát jó esetben a játék mindössze pár percig tart.

A játékba belépve rögtön egy gyors ismertető fogad, ahol pikk-pakk elolvashatod a játékszabályt.

Ezt követően megkapod a napi feladványt, amit  8 tippből kell megfejtened! Írd be az elsőt és kattints a „Beküld” gombra!

A játék nagyon jó felhasználói élménnyel rendelkezik. A jelölések egyértelműek, gyorsan átlátod, hogy melyik betűket kell még használnod, és melyik az, amiről már kiderült, hogy nem szerepel a feladott szóban.

Az angol játék magyar verzióját Danka Miklós és Vőfély Rozi fejlesztette le, és itt éred el: https://szozat.miklosdanka.com/

A játékban kifejezetten szuper, hogy nem leszel függő tőle, mivel egy nap csak egy szót lehet kitalálni. Így aztán nem is fogod olyan hamar megutálni, mint a többi szókirakó játékot, amik egy idő után az ember agyára mennek. Jó játékot!

UPDATE (2022.02.27.)

A Szózat játék azóta két funkcióval is kiegészült:

Feladvány az ismerősöknek

Azok számára, akiknek nem elegendő a napi egy játék, és még tovább is gyűrnék a szavakat jó hír, hogy van lehetőség egyéni feladvány készítésére is. Így ha ismerőseidet vagy barátaidat meg akarod lepni egy személyre szóló feladvánnyal, akkor immáron erre is van lehetőség. Nincs szükség másra, minthogy rákattints a fejlécben található „+” ikonra, és add meg a kiszemelt 5 betűs szót! Ekkor a játék egy egyedi linket fog generálni neked, amit már küldhetsz is a haveroknak.

Szózat játék nehezítve

Az alapjáték lehetővé teszi azt hogy ha egy betűről kiderült hogy jó helyen van, vagy hogy rossz helyen van, de amúgy a szó része lesz, akkor azt utána még nem kötelező minden tippnél használnod. Nem így a nehezített verzióban. Ebben ugyanis ha egy információ birtokába jutottál, akkor köteles vagy minden körben érvényesíteni azt. Vagyis ha egy betűről egyszer már kiderült, hogy nincs benne a keresett szóban, akkor nem használhatod további tippekhez. Ha viszont zölden jelent meg, akkor kötelességed használni. Ez az upgrade-elt verzió azért jól megbonyolítja a játékot, úgyhogy csak kezdő nyelvészeknek ajánljuk.