Halas Guszti – pesti Duna-part

A múlt héten egyik délután már nagyon nem volt kedvünk dolgozni, így Péter bedobta, hogy pattanjunk motorra a jóidőben, és fedezzünk fel valami új helyet. A ragyogó napsütésben el is bambultam a motoron, így csak a Nehru Part után kaptam észbe merre is tartunk. Őszintén megvallom, hogy a XX. kerületben szinte soha nem járunk, így fogalmam nem volt milyen hely nyílhatott itt, amit Péter annyira meg szeretett volna nézni.

Nem telt el sok idő, máris leparkoltunk egy mediterrán lakópark tőszomszédságában, ahol is Halas Guszti cégére köszöntött minket. Egyértelműen szerelem volt első látásra. Még be se kellett lépni, már olyan jó hangulat áradt a kerthelyiségből, és annyira magával ragadó volt a Duna-holtágon fekvő hely miliője, hogy biztos voltam benne, jó helyre érkeztünk. A hatalmas területen kényelmesen elfér rengeteg ember. Van árnyékos és napozós rész, szabadtéri és fedett pavilon is, úgyhogy amennyire csak lehet időjárásbiztos a hely.

Bixie

A hely nevéből nem nehéz kitalálni, hogy megkóstolhatunk itt különféle halakat, de ami engem sokkal jobban mozgatott, azok a kolbászkülönlegességek voltak. Olyan spenótos-fetás kolbászt ettem, hogy 7 nyelven beszélt. Szóval ha egy jó hangulatú, vízparti helyet keresel, akkor ne csak a Római jusson eszedbe, Halas Guszti miatt érdemes a pesti Duna-part felé venni az irányt!


Pro tipp

Halas Guszti előtt a vízparton van egy kikötő, ahol lehet elektromos hajót is bérelni. Ugyanitt Halas Guszti vendégei számára ingyenes a kikötés, úgyhogy nyugodtan jöhetsz csónakkal vagy akár SUP-pal, kenuval is.

Galéria

A hely elérhetőségei