Manouche Budapest

Az utóbbi években Libanon megérkezett Budapestre: ma már 3-4 jó étterem közül is simán választhatunk, ha épp az ország konyhájára vágyunk, és akkor még nem beszéltünk az olyan helyekről, mint például a Dobrumba, amelyek a közel-keleti konyhából, köztük a libanoniból is erősen merítenek. Ami viszont eddig nem volt, az a libanoni street food, amit séta közben, vagy épp egy padon üldögélve is elfogyaszthatunk. Ezt a hiányt pótolja a Manouche, ami Budapest egykor volt buliközpontjában, a Kazinczy utcában található, egy olyan környéken, ami a posztkovid időszakban még érezhetően keresi új identitását. Bízunk benne, hogy a Manouche-hoz hasonló színvonalas és cuki helyek által sikerül újradefiniálnia önmagát.

A Manouche neve nem egy hülye szóviccből ered, kínálatuk alapvetően, és nem meglepő módon a manouche-ra épül, ami egy helyben készült, vékony tészta, amit ízre és állagra is valahol a pita-tortilla-naan háromszögben kell elképzelni. Ez kétféle formában kapható: feltekerve és megtöltve mindenféle jósággal (saj), valamint szimplán csak ráhalmozott feltétekkel, papírtálcán tálalva (manouche). A feltétek nem bonyolultak, és az alapváltozatokba nem is kerül követhetetlenül sok minden, de ez nem is baj. Aki szereti az olyan, a régióra jellemző ízeket és hozzávalókat, mint a bárány, a labneh, a gránátalma, a koriander és a menta, az bármit is választ, nem nagyon tud hibázni.

Bixie

Az árak 1700-2500 Ft körül mozognak, ami teljesen korrekt, de legnagyobb kedvencünkért, egy adag sima jó labnehért is bármikor beugranánk, ami ottjártunkkor 1100 Ft volt, és ehhez már járt egy manouche is.


Pro tipp

Amennyiben amúgy is sajátot rendelnél, válaszd a creative roll opciót, ahol te választhatod ki a feltéteket, és így egyedi ízkombinációkat is össze tudsz állítani. Az elkészült ételeket fogyaszd el a kirakatban található padon ülve, így evés közben alaposan megszemlélheted a Kazinczy utca népét, beleértve a közvetlenül szemközt található Szimplába ki-be járó figurákat is.

Galéria

A hely elérhetőségei