Pékműhely – Batthyány utca

Az elsőt sosem felejti el az ember, különösen akkor nem, ha azóta se volt nála jobb. Így vagyok én a Pékműhellyel, ahol az első „rendes” kovászos kenyeres élményeimet szereztem, abban az időben, amikor az I. kerületben laktunk, és a Batthyány utcai kis pékség 3 perc sétára volt a lakásunktól. Az évek során nagyon sok pékséget kipróbáltunk, sokféle kenyeret kóstoltunk, és bár szakértője nem lettem a témának, most már határozottan ki merem kijelenteni, hogy nálam továbbra is a Pékműhely félbarna félkilós veknije a műfaj királya. És akkor nem beszéltünk a kakaós csigáról, aminek az ipari formáját ki nem állhatom, de az itteni verziója simán a top három kedvenc édességeim között van, és a többi édes és sós pékáru is nagyon nagyon jó.

Bixie

Jó időben egy kávét is a rendeléshez csapva egy komplett és kiadós reggelit el lehet itt majszolgatni. Kétféle pékáruval és egy feketével együtt is megáll a csomag valahol 1000 Ft környékén, ami utolérhetetlen ár-érték arány ezért a minőségért.


Pro tipp

A kínálat a Lövőház utcai Szerelmes levélben és a Bartók Béla úti egységben is ugyanaz, de a legjobb hangulata vitathatatlanul a Batthyány utcai boltnak van. A pékség előtti padon ülve mintha csak Párizs valamelyik csendes kis utcácskájába csöppentünk volna.

Galéria

A hely elérhetőségei