Őriszentpéter (és Szalafő) termelői piac

A Dél-Dunántúli Kéktúra és egyéb hosszú hétvégés pihenések kapcsán megfordultunk mostanában többször is az Őrségben, amely régóta az egyik kedvenc magyar tájegységünk. Így fedeztük fel az Őrségi termelői piacot is, ami szombatonként Őriszentpéteren, vasárnaponként pedig a közeli Szalafőn kerül megrendezésre.

Alapból is eléggé szeretünk piacokra járni, de a két fenti településen ráadásul korlátozottak is a reggelizési lehetőségek, így kapva kaptunk az alkalmon, hogy felfedezzük a helyi termelők portékáit.

Bixie

A termelői piacon széles kínálattal, a tájegységre jellemző finomságokkal is lehet találkozni. Zöldségek, pékáruk, fantasztikus húsáru, sajtok, édességek, olajok, mézek, lekvárok, csak hogy néhányat említsünk a kínálatból. Emellett palántákat, szőtt árukat, és az Őrségre oly jellemző fazekas tárgyakat is tudunk választani, amennyiben egy kis szuvenírt is vinnénk haza magunkkal.

Nyitva tartás: minden szombaton 7.00-12.00-ig.

Június 1-től augusztus 31-ig minden szerdán is (16.00-19.00) várják a vásárlókat! 

Helyszín:
Őriszentpéter, sportpálya; téli időszakban a Művelődési Ház (Városszer 55.)


Pro tipp

Ha már az Őrségben vagyunk, mindenképp érdekes kipróbálni és betárazni a helyi jellegzetességekből is, mint például a dödölle, a tökből készült termékek, a fürjtojás különlegességek, tökmagolajok és a gesztenyeméz. Biztosan nem fogunk csalódni bennük. Készpénzzel viszont jól tankoljunk fel, mert szinte sehol nem fogadnak el kártyát.

Galéria

A hely elérhetőségei