Kunszt! bisztró, design bolt és közösségi tér – Veszprém

Veszprémben az elmúlt egy évben egyre-másra nyíltak az újabb és újabb színvonalas vendéglátóhelyek, és ez még úgy is látványosan érzékelhető, hogy itt mindig is magasabb volt az egy főre jutó jó éttermek száma, mint egy átlagos megyeszékhelyen. Nem véletlenül iparkodik a város, ugyanis 2023-ban ők lesznek a házigazdái az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatnak (röviden: VEB2023), aminek a jeleit már most lépten-nyomon láthatjuk az utcákon sétálva. A Kunszt! is részben a program által nyújtott támogatásból jött létre, és bár emiatt kicsit gyanakodva közelítettünk az Óváros téren található étterem-bolt-kávézóhoz, többszöri látogatás után kijelenthetjük, hogy ezúttal jó döntés született.

A Tóth Andrej grafikus és képzőművész által megálmodott Kunszt! leginkább egy szuper brunchozó és egy design bolt keveréke, és mindkettőnek teljes értékű. Reggeli klasszikusok a virslitől a bundás kenyéren át a lazacos szendvicsbe pakolt Eggs Benedictig egész nap kaphatóak, de napi ajánlat keretében mindig van egy-egy leves, főétel és desszert is azoknak a fura lényeknek, akik délután háromkor már valami megmagyarázhatatlan elvet követve nem kívánnak reggelizni. A kiszolgálás tüneményes, és többedszerre sem sikerült hibába belefutni sem az ételekkel, sem az italokkal kapcsolatban.

Bixie

A design bolt nem különül el élesen a vendéglátó résztől, az egész hely szerves részét képezi, ami tök jó. A Kunszt! nem titkoltan lokálpatrióta, így a Balaton környéki alkotókra koncentrál, akár művészeti alkotásokról, akár használati tárgyakról, akár ezek kombinációjáról van szó. A kínálat folyamatosan megújul, érdemes időről időre visszatérni.


Pro tipp

A Kunszt!-ban rendszeresen szerveznek kézműves workshopokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, jellemzően az adott évszakra, vagy egy-egy közelgő ünnepre koncentrálva. Ha van egy szabad hétvégi délelőttünk, és sikerül időben lefoglalni a helyünket, akkor érdemes rászánni azt a néhány órát, mert nem csak élménnyel, hanem valamilyen saját készítésű, de mégis profik felügyelete alatt készülő portékával leszünk gazdagabbak.

Galéria

A hely elérhetőségei