Pizza Brumbrum Világbéke – Eger

A Pizza Brumbrum Világbéke — minő meglepetés! igen sok szálon kapcsolódik a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke pizzériához. Szerencsére a legendás encsi Anyukám Mondta étterem tulajdonosai által alapított étteremről már írtunk itt az Olyanjó! oldalán, így a római típusú pizzát, amit mindkét helyen kínálnak, nem kell újra bemutatnunk. A nápolyihoz képest vastagabb és ropogósabb, de így is légiesen könnyed tésztájú, feltétekkel változatosan és bővebben megrakott verzió részletesebb leírásáért kattints a Pizza, Kávé, Világbékéről írt cikkünkre. A Brumbrumban pont ugyanezt, és ugyanilyen minőségben lehet beszerezni.

Bixie

A Pizza Brumbrum Világbékét azonban nem lehet egy sima franchise-nak nevezni. Az Anyukám Mondta mellett ugyanis a Macok Bisztró a másik alapítója, vagyis ebben a projektben a legjobb vidéki éttermek közül fogott össze kettő. A Macokról nemrég írtunk itt az Olyanjón, hatalmas élmény, ha Egerben jársz, akkor szinte kihagyhatatlan. A Brumbrumot — pizza és világbéke nélkül — korábban a saját projektjükként üzemeltették a Macok közvetlen szomszédságában, majd jött az ötlet, hogy az Anyukám mondtásokkal közösen alakítsák át a miskolci egység mintájára. Így lett Egernek is egy remek, római típusú pizzaszelet-bárja.

A Pizza Brumbrum Világbéke beltere letisztult, modern és bohém. A brummogós koncepciót az egész helyen szépen végigvitték, a pultot felügyelő bicikliző mackótól az egyéb dekorációkon át a wc-ben lévő piktogramokig. Mindez a híres grafikus, Ipacs Géza agyának és kezének munkáját dicséri.

Az árak, akárcsak Miskolcon, itt is kifejezetten kedvezőek, ami a műanyag tálcás street food-jelleg miatt végülis érthető, de azért természetesen itt is igaz, hogy az étel minősége kiemelkedő. Úgyhogy akárcsak a Macok, úgy a Pizza Brumbrum Világbéke is a „kötelező” kategóriába esik, ha Egerben jársz, és jót ennél.


Pro tipp

Az egyik sarokban egy kis delikát is helyett kapott, ahol alapvetően az olasz konyha kiemelkedő minőségű alapanyagait lehet kapni, és persze a híres Gianni Frasi kávét szemes kivitelben is.

Galéria

A hely elérhetőségei