Szűzpecsenye „rakott krumplival”, kakukkfüves vargányával - Macok Bisztró, Eger - az Olyanjó! fotója

Kikről olvashatsz nálunk is a 2022-es Michelin kalauz éttermei közül?

Péter / 2022. november 04. / Gasztronómia

Kikről olvashatsz nálunk is a 2022-es Michelin kalauz éttermei közül?

Kijött az új, 2022-es magyar Michelin kalauz, amelyben idén először nem csak budapesti éttermek szerepelnek, hanem immár egész Magyarország területéről bekerültek vendéglátóhelyek. Ennek megfelelően jó sok új hely szerepel a kötetben, köztük számos vidéki étterem is.

Az Olyanjó közel egy éve indult, de közel sem írtunk annyi helyről, amennyiről szeretnénk, és a listánk egyre csak nő. De ez legyen a legnagyobb baj! Nagyon jó hír ugyanis, hogy az ország számos pontjáról kerültek be a szerkesztők által ajánlott éttermek a kalauzba, úgyhogy lesz mit felfedeznünk a következő hónapokban, években.

A teljes lista megtalálható például a Roadster cikkében.

A 2022-es Michelin kalauz éttermei közül kikről írtunk már az Olyanjón?

A lista egyelőre nem hosszú, de azért vegyük sorra, kik szerepeltek már oldalunkon is. A Michelin kalauzban szereplő helyek közül azért ennél jóval többen jártunk már, de nem az elmúlt időszakban, márpedig néhány éves élmények alapján nem fogunk írni egy helyről. De ami késik, talán nem múlik, úgyhogy a listát majd igyekszünk folyamatosan bővíteni!

Almalomb (2023. január 8-án hozzáadva)

A hosszúhetényi Almalomb, ami a fenntartható gasztronómia jegyében a zöld csillagot is megkapta az étteremkalauz szerkesztőitől, egy igazi stílusos vidéki vendéglátóhely a Mecsek lábánál. Az egykori vízimalom épületében kialakított étterem (és szálláshely) nem csak konyhájával, hanem belsőépítészeti megoldásaival is hódít.

Macok

Az egri legenda, Macsinka János játszótere, ami sok éve az egyik legstabilabb színvonalon teljesítő étterem egész Magyarországon, és ahol valószínűleg még soha senki nem evett rosszat. Itt készült a címlapképünk is, aminek láttán most azonnal ülnénk is az autóba, és irány Eger!

Neked Főztem

A Neked Főztemről szóló írásunk első mondatában írtakat ma is tartjuk: ez a kedvenc balatoni éttermünk, punktum. Semmi nem adja vissza annyira tökéletesen a káli-medencei nyáresték hangulatát, mint a Neked Főztem teraszán való evés-ivás.

Pajta, Őriszentpéter

Őszintén szólva kicsit meglepett, hogy a Pajta nem kapott legalább Bib Gourmand minősítést a kalauztól, és „csak” az ajánlott helyek listájába került be. Mára a skandináv stílusú csúcsgasztronómia fellegvára a budapesti Salt lett, de az elmúlt években a Pajta vitte a zászlót, jó magasra tartva azt.

A kalauzban szereplő éttermeknek ezúton is gratulálunk!