Kecskeméti Fürdő – Kecskemét

Vizes program Bács-Kiskun megyében

Az egész kecskeméti látogatásunk úgy jött, hogy anyósomnak és a párjának azt adtuk Karácsonyra, hogy elvisszük őket valami kis belföldi 1 napos kirándulásra. Lehetőség szerint valami fürdős helyre. Szóval megpörgettük a földgömböt, megnéztük hol van klassz fürdő, meg hozzá némi látnivaló, és így esett a választás Kecskemétre. Arról, hogy a nap során miféle helyeket láttunk és hol ettünk, írni fogunk külön is, úgyhogy ezekre most nem térek ki.

A Kecskeméti Fürdőbe délután 3 körül érkeztünk. Szerda lévén sejtettük, hogy nem lesz nagy tömeg, ami valóban így is volt, úgyhogy gyorsan be tudtunk jutni. A koedukált öltözőrészen, ahol kabinok és millió szerény található, szintén flottul lehetett öltözni, majd bevetettük magunkat a fürdőtérbe.

Bixie

Ahogy belép az ember a belső medencékhez, egyből világossá válik, hogy hatalmas fürdőkomplexummal van dolgunk. A Kecskeméti Fürdőben a strandot is beleszámítva 17 medence közel 3000 négyzetméter vízfelülettel várja a látogatókat. Van termálfürdő, élményfürdő, versenyuszodai rész, gyerekmedencék, kültéri medencék, csúszdás részek, szaunák, szóval minden, ami csak egy kiadós pancsoláshoz kell.

A medencék nagyok, így kényelmesen elférünk bennük még ha nagy tömeg esetén is.

A személyes kedvenceink a kültéri medencék voltak, amelyekben egyrészt prímán lehetett napozni (ugyanakkor nagyon profi módon van vitorlavászon is kifeszítve azok számára, akik nem akarnak szénné égni a vízben), másrészt elképesztően jól hozták az osztrák hegyi fürdők hangulatát, ahol a medencéből órákon keresztül bámulhatod a csodás és békés tájat.

Kecskeméti fürdő kicsiknek és nagyoknak

A fürdő kínálatában mindenki kedvére válogathat. Amíg a nagyi wellnessezik, anya a kinti medencében napozhat, a bátrabbak bemerészkedhetnek a hullámmedencébe és pöröghetnek az örvényben, a bébik pedig játszhatnak a „kacsaúsztatóban”.

A Kecskeméti Fürdő ideális program tehát családdal, de akár barátokkal is, sőt randinak sem utolsó, hiszen éjszakai fürdőzések is vannak, amelyek időpontjáért mindig érdemes csekkolni a fürdő weboldalát.


Pro tipp

A fürdőhöz strand is tartozik, ami május közepén még nem üzemelt, de nyáron nyilván ez a legnagyobb buli, pláne hogy vannak vízicsúszdák is. Néhány alkalomnyi csúszást minden strandbelépő tartalmaz, de a korlátlan használhathoz kiegészítő jegyet kell vásárolni.

Galéria

A hely elérhetőségei