Kisüzem – Budapest

A nemrég 10. szülinapját ünneplő Kisüzem a VII. kerület állócsillaga. A Klauzál tér sarkán található bejárat fölött világító tábla fénye messziről vonzza az éjszakából a nyitás óta ide járó törzsvendégeket, köztük a magyar alter és művész közeg ismert arcait, valamint további furábbnál furább szerzeteket. Mi is számos görbe estét töltöttünk már itt barátokkal sört és rumot (ld. lejjebb) szürcsölgetve, világmegváltó beszélgetéseket folytatva.

A Kisüzem legszembetűnőbb ismertetőjegye és egyben fő vonzereje –, hogy a bulinegyed epicentrumában való elhelyezkedése ellenére a közönség túlnyomó részt megmaradt magyarnak. Így akárcsak a Madách téri Telep és Központ, amik hasonló, bár átlagban minimum egy tízessel fiatalabb életkorú vendégekre építenek, a Kisüzem is látszólag sikeresen vészelte át a járványhelyzetet.

Bixie

Amikor ezt látod, tudod, hogy ennek komoly következményei lesznek - Kisüzem - az Olyanjó! fotója

Amikor ezt látod, tudod, hogy ennek komoly következményei lesznek – Kisüzem – az Olyanjó! fotója

Muszáj külön kiemelnünk a rum kínálatot, ami az egyik, ha nem a legbőségesebb az egész városban. A legalább 50, de lehet, hogy még sokkal több féle rumhoz külön itallap tartozik, és még egy jópofa térkép is segít az eligazodásban. Erősen javallott két centenként fogyasztani, és minél több félét kipróbálni. Nagyobb kiszerelés esetén nem garantált, hogy hosszú ideig fog tartani az este.

Van elsősorban a mediterrán és balkáni fogásokra koncentráló konyha is, így van mivel lefojtani a komolyabb szeszmennyiséget. Az élő növényekből álló dekor szépen feldobja az amúgy klasszikusan romkocsmás miliőt, és a hangulat még úgy is pompás, ha nem figyeljük a korábban már említett bohém arcok privát performanszait.


Pro tipp

Időről időre koncerteket és kiállításokat is tartanak, ezekről a Facebook oldalon érdemes tájékozódni.

Galéria

A hely elérhetőségei