Lombkorona-sétány és erdei pihenőpark – Súr

A Komárom-Esztergom megyében található Súr község feletti szőlőhegyen található a lombkorona-sétány és erdei pihenőpark. Az elnevezés egyik része sem véletlen. A pihenőpark arra utal, hogy sokkal inkább egy piknikezésre, családi kirándulásra kitalált hely ez, mintsem kalandpark, úgyhogy ne akként tekintsünk rá, mivel funkcionalitása azért a kalandparkokétól jócskán elmarad.

Bixie

A lombkorona-sétány elnevezés pedig egyértelműsíti, hogy itt bizony valóban a földfelszín felett leszünk majd. A fákra erősített állomásokat összekötő pallókon összesen 80 métert tudunk sétálni, nagyjából 2,5-3 méter magasságban, a lombok között. A lombkorona-sétány nagyon szépen ki van építve, jól karban van tartva, így használata teljesen biztonságos. Ajánljuk kisgyerekkel vagy kutyával kirándulók részére is, mert a forgalomtól messze, nyugodt, biztonságos környezetben található, csodálatos panoráma nyílik róla a bakonyi tájra.

A lombkorona-sétányról Súr község is megosztott az avatáskor egy kedvcsináló videót:

A lombkorona-sétány elérhető egy kis kirándulással is a faluból, sőt, egy összesen kb. 4 kilométer hosszú kijelölt körtúra vezet fel és le, úgyhogy ha szeetnénk sétálni előtte és utána, akkor ezt is megtehetjük. Súr falu weboldalán, ide kattintva letölthető a pontos térkép.


Pro tipp

Nagyobb felnőttek és tériszonyosok csak óvatosan! Mivel a pallók elég szűkösek, így nehéz rajtuk elférni, a hosszabbak pedig séta közben eléggé be is remegnek, úgyhogy ha valaki hajlamos szédülésre, akkor lassan és megfontoltan lépkedjen.

Galéria

A hely elérhetőségei