Balatoni Bob és Kalandpark – Balatonfűzfő

Ha kicsit is van nyitottság egy társaságban az aktív kikapcsolódásra, akkor a kalandpark vagy bob azt hiszem mindenkinél a top 10 program ötlet között szokott lenni. Most, hogy félig Balatonakarattyán leledzünk, mi is jó párszor megfordultunk már a közelben található fűzfői Balatoni Bob és Kalandparkban.

Szabadtéri program gyerekkel

Most Húsvétkor Péter keresztlánya volt nálunk, aki amúgy is egy kis sportgolyó, úgyhogy adta magát a lehetőség, hogy családilag elmenjünk bobozni egyet. A bob pálya hál’Istennek egész végig nyitva volt az ünnepek alatt és még az időjárás is kedvezett a kültéri programnak, úgyhogy bele vetettük magunkat az élménybe.

Amikor megérkeztünk meglepve tapasztaltuk, hogy a már amúgy is nagyon menő Balatoni Bob és Kalandpark idén is átalakításokon megy keresztül. A fogadó épületbe került egy nagyon kulturált mosdó rész, ami valljuk meg, nem elhanyagolható egy ilyen helyen. Ezen kívül hatalmas tábla hirdette, hogy hamarosan gyerek- és felnőtt paintball és lézerharc pálya is elérhető lesz, akár már 3 éves kortól, szóval emiatt is érdemes ellátogatni.

A Balatoni Bob és Kalandparkban 2 bob pálya van, mindkettő nagyon klassz. Jó magasról indul és jó íveket fut be, miközben helyes kis ligetes, parkos közegben kanyarog a fém sínpár. A bobokban két felnőtt is kényelmesen elfér (150 kg össz tömegig), így akár egyedül, akár gyerekkel ülünk benne, teljesen príma az élmény.

Van külön gyerek és külön felnőtt bob jegy, illetve lehet csomagokat venni – 6-os és 12-es csúszás.

A Serpa Kalandpark rész

Azoknak, akik már kibobozták magukat, vagy a száguldás után egy kis kúszás-mászásra is vágynak, ott a hatalmas mászófal és a Serpa Kalandpark. A Dunántúl legrégebbi kalandparkjában gyerek- és felnőtt pályák egyaránt találhatók, a 30 percestől egészen a 3 órás időtartamúig. A gyerekeknek kezdő (120 centitől) és haladó pálya (130 centitől) áll rendelkezésükre, a felnőtteket pedig 5 különböző nehézségű kötélpálya várja.

A kalandpark személyzete nagyon segítőkész és helyes, a felszerelések nagyon jó minőségűek. Nincs elhasznált beülő vagy karabiner, amitől félni kellene, úgyhogy teljesen biztonságos a használat.

A Serpa Kalandparknak része egy hatalmas mászófal is, van íjászpálya és egy 80 méteres drótkötél csúszda is.

Balatoni Bob és Kalandpark felnőtteknek

Persze a Balatoni Bob nemcsak gyerekkel élvezetes. Voltunk már ketten randi programként is, és négyen barátokkal, és minden formációban találtunk olyan programot, ami bennünket is elszórakoztatott.

Felnőtteknek, és bobozni nem szerető anyukáknak/apukáknak a következő lehetőségek nyílnak.

  • Egyrészt van egy szuper kilátó, amibe nem nagy megerőltetés felmászni, de isteni panoráma nyílik a tóra és a környező dombokra.
  • Másrészt lehet csak simán sétálni is a park területén, igazán kellemes hely.
  • Videózhatjuk és fotózhatjuk az épp fizikai megerőltetésbe kipirult családtagjainkat, miközben kedvesen froclizzuk őket alulról.
  • Vagy ami a legkirályabb: kiülhetünk a napos büfé teraszra egy kedves kis sörrel vagy fröccsel és élvezhetjük a madárcsicsergést, amíg a többiek megérkeznek.

Bármelyiket is választod, biztosak vagyunk benne, hogy egy nagyon kellemes fél napot fogtok eltölteni a Balatoni Bob és Kalandparkban. Jó kikapcsolódást kívánunk!


Pro tipp

Amikor a bob pálya tetején vagy, semmiképp se felejts el kinézni a Balaton felé, eszméletlenül jó panoráma tárul eléd!

Galéria

A hely elérhetőségei