Bella Állatpark Zoo – Siófok

Meglepetés állatkert a Balcsinál

Szerdán elég rossz idő volt, de még épp nem esett az eső, úgyhogy munka után felkerekedtünk és ellátogattunk Siófokra. Lehet, hogy téged is meg fog lepni (mint minket), de tök jó kis állatkert van ott. Valahogy a Balatonhoz közeli állatkertekről mindenkinek Veszprém jut eszébe, ami nem is csoda, hiszen az azért elég nagypályás, de a siófoki kis állatpark híre eddig elkerült, pedig egy éve itt lakunk tőle 15 percnyire.

Most viszont kitúrtam magunknak a neten, úgyhogy lelkesen érkeztünk meg a nem is annyira kis állatkertbe. A Bella Állatpark ugyanis 30.000 négyzetméteren terül el. Kívülről egészen kicsinek tűnik, de amikor már egy órája bolyongsz a karámok és kifutók közt, akkor látod csak meg igazán, hogy milyen nagy területet foglal el a magán állatpark.

4 napos kis teve szerda délutánra

Az állatpark honlapja nem ígér nagyon különleges állatot, érthető módon nincsenek nagymacskák, zsiráfok vagy elefántok, sőt egzotikus különlegességek sem, de ezt nem is várnánk el.

Van viszont sok kedvenc, kezdve az alpakákkal, akikkel Péter olyan 20 percet töltött el meghitt csendben, és vannak tevék, emuk, mindenféle patások, szurikáták, lovak és még sok egyéb faj, úgyhogy biztosan mindenki fog tudni egy cuki kis lényt találni. Nekem két kedvencem lett a látogatás során: az egyik egy kedves őzike, aki nyuszik közt lakott egy kis ólban. A másik pedig a képen látható teve család, akiknél a két kis teve csemete még csak 4 napos volt, szóval kvázi rögtön születésük után láthattuk őket. Irtó helyesek voltak.

Nyáron, napos időben biztosan tömve van a park családokkal, de most gyakorlatilag egyedül voltunk ott, így nagyon kényelmesen odafértünk minden állathoz. Mindenkinél annyi időt töltöttünk, amennyi csak jól esett, így ez például előnye a hétköznapi látogatásnak.

Látszik, hogy az állatok jól vannak tartva. A ketrecek egyszerűek voltak, de tiszták, az állatok szépek, békések, jó húsban lévők. Szóval a Bella Állatpark meglátogatása azok számára is ajánlott, akik különösebben nem rajongnak a fogságban nevelt állatokért.

Az állatpark infrastruktúrája is teljesen rendben van. A mosdó kulturált, van klassz büfé, sok pad, ahova le lehet ülni, aszfaltozott sétaút, széles sétányok.

2 plusz pont a Bella Állatpark Siófoknak

Ami nagyon menő, hogy rengeteg kisállatsimogató van: kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak és óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat, dísztó halakkal és vízimadárpark is, ahol közel mehetünk kedvenceinkhez.

Nagy előny, hogy a Bella Állatpark egész évben nyitva van (minden nap Napnyugtáig), így ha épp nem strandolunk a Balatonban, akkor is van szuper programlehetőségünk Siófokon.

Árak tekintetében: mi 2 felnőtt jegyre fizettünk 3.600 Ft-ot. Ár/érték arányban azt gondolom teljesen rendben volt a hely.


Pro tipp

Most, kora tavasszal még az igazán interaktív, gyerekeknek való programokhoz, mint a tevegelés, pónilovaglás és a sétakocsikázás, hideg van, így érdemes egy jó meleg napon menni, ha ezeket is ki szeretnénk próbálni.

Galéria

A hely elérhetőségei