Vitorlás Étterem – Balatonlelle

A Vitorlás étterem minden magára valamit is adó balatoni étteremajánlóban szerepel, nem véletlenül. A Balatonlelle központjához közeli, de attól azért biztonságos pár száz méter távolságra található Vitorlás kívülről semmi extra, átlagos balatoni étteremnek tűnik, és bár ütött-kopottságnak nyoma nincs, a kicsit a kétezres évek elejét idéző beltéri design sem különösebben lenyűgöző. Az étlap relatív rövidsége és a rendelést felvevő személyzet sugárzó rutinossága viszont már szembeötlő, és kifejezetten ígéretes.

A Vitorlásban többféle társasággal többször voltunk már, és elég sokféle dolgot összerendelgettünk az étlapról a levesektől az elő- és főételeken át a desszertekig, és ha nem is volt mindig minden kiemelkedő, semelyik fogásra nem lehetett soha egyetlen rossz szavunk sem. A pörköltektől a sülteken át a tésztákig minden több, mint tisztességesen van elkészítve. Ha a Szépilona Bisztróra azt mondtuk, hogy étterembe ritkán járó, konzervatív ízlésű társasággal is jó szívvel ajánljuk, akkor ebből a szempontból a Vitorlás a tökéletes vidéki párja.

Bixie

Ráadásul ahhoz képest, amilyen árak vannak most a Balatonnál — és hol van még a nyár! —, a Vitorlás étterem egyáltalán nem drága, árszínvonalban inkább sima középkategória, aminél Fonyód és Balatonszemes között csak rosszabb választás létezik. A Vitorlás igazából egy remek benchmark bármelyik balatoni étterem számára: így kell felesleges rongyrázás nélkül normális áron jó minőségű vendéglátást csinálni. Nagyon messze vagyunk attól, hogy ez legyen az átlag, nem is biztos, hogy valaha elérjük, de addig is jó tudni, hogy azért léteznek ilyen helyek. 


Pro tipp

A Balaton északi partján sem lehetne az egész évben nyitva tartó helyekkel Dunát (bocsánat, Zalát) rekeszteni, de a déli partra ez fokozottan igaz. A Vitorlás pont egyike a kevés ilyen étteremnek, ami szintén jó indikátora annak, hogy itt egy magát komolyan vevő helyről van szó, aminek a híre azért már eljutott távolabbi vidékekre is.

Galéria

A hely elérhetőségei