Pántlika Bisztró – Városliget

Mondj egy helyet, ami 1963 óta töretlen lelkesedéssel eteti és itatja az embereket! Passz? Hát a Pántlika.

Pántlika Bisztró, a Városliget álló csillaga

1963. Jó rég volt, és azóta több néven is működött a különleges külsejű kis bisztró a Városliget Hermina út felőli végén. Kezdetben Lepke, majd Zöldember volt a neve, és csak ezt követően kapta a Pántlika nevet. Gondolom azért mert a szinusz-görbére hasonlító tető olyan, mint ha egy színes díszes szalag csavarodna fel-alá az épületen.

Bixie

Mivel az évek során a hely eléggé lepusztult, ezért 2007-ben teljesen felújították. Vagyis az addigi organikusan alakuló retro arculatot professzionalizálták, és immáron a koncepció alap pillére lett. Saját bevallásuk szerint céljuk, hogy a régi retro életérzést a lehető legautentikusabban mutassák be a mai fiataloknak, külföldieknek és mindenkinek, aki szívesen nosztalgiázik kicsit.

A koncepció abszolút működik, mert én bár hányszor megyek oda, mindig a Csinibaba egyik jelenete ugrik be. Kockás abrosz!!

Régi hely újhullámos étlappal

Bár a vendéglátóegység maga régi, a tulajdonosok azért rajta tartják kezüket a gasztronómiai trendek ütőerén. Magyarországon elsőként kezdték a „hamburgert minőségi kulináris élményt nyújtó ételként” árulni, és van egy hatalmas smoker is, amiben a pulled pork készül.

Lehet még kapni a titokzatos Jolán néni 25 éves erdélyi receptje alapján készülő bablevesét és túrógombócát is. Legközelebb azt is megkóstoljuk. Ha viszont csak inni szeretnénk akkor sem történik nagy tragédia: széles short és longdrink választékkal, gondosan összeválogatott borlappal, jó kávéval várnak majd bennünket.

A Városliget önmagában is élmény, de ha arra jársz, semmiképp ne hagyd ki a Pántlikát!

 


Pro tipp

A hamburger kínálat tényleg fergeteges, úgyhogy azt mindenképp próbáld ki. 2013-ban a Pántlika SanPedro burgere lett az Év Hamburgere, de igazából bármelyik másik is lehetett volna, annyira királyak. Egy jó coleslaw-val vagy krumplival is isteni, de ha csak magában a burgert kéred akkor sem fogsz éhen maradni. Nézd csak meg a fotónkat!

Galéria

A hely elérhetőségei