A guruló fa vinotéka a balatonhenyei bolt melletti kis udvaron - 10 Hektár Vinotéka - az Olyanjó! fotója

10 Hektár Vinotéka – Popup drink truck

Zsófi / 2022. május 04. / Bár

10 Hektár Vinotéka – Popup drink truck

A hétvégén baráti társasággal a Káli-medence nyugati végén túráztunk, amikor is az egyik barátunknak eszébe jutott, hogy nemrég láttak egy klassz kis drink truckot Balatonhenyén. Több se kellett a társaságnak, kisebb kerülővel elgyalogoltunk Balatonhenyére, ahol valóban ott állt a guruló bár.

A 10 Hektár Vinotéka

Ha valami jobb egy Balaton-felvidéki borászatnál akkor az egy Balaton-felvidéki borokat áruló guruló vinotéka. A 10 Hektár Vinotéka egy kis henyei udvarba parkolt le mostanság, és onnan méri a 60 féle Balaton környéki bort.

Bixie

Kóstolhatsz kis pincészetek különlegességeiből is, de ott vannak a legnagyobbak borai is. A fókuszban a Dörgicse környéki pincészetek vannak, de találsz bort a Tagyon-hegyről, Pécselyből, a Káli-medencéből és Balatonszőlősről is. A távolabbi tájak közül pedig a Badacsony és a Ság-hegy képviselteti magát.

Aki nem szereti a borokat…

Ha esetleg volna ilyen ember a társaságban, akkor neki szőlőlével tudnak szolgálni (az én képeimen is az látható épp a pohárban).

Ezen kívül falatozhatunk házi kenyérből, érlelt sajtokból, sonka és szalámi válogatásból is.

A 10 Hektár Vinotéka pont olyan hely, ahova az ember napközben és este is színesen leüldögél egy-egy pohár borra, miközben napozgat vagy egy jóízű baráti beszélgetésen megváltja épp a világot.

Fontos, hogy ez egy popup bár, nincs állandó helye, így mindig csekkoljuk le a Facebook oldalukon, hogy épp hol áll a bár.

Azt megtudtuk, hogy a 2022. május 6-i hétvégén a Giro d’Italia futama mentén lesznek a 71-es és a 7313-as út kereszteződésénél, Zánka mellett. Ott lehet majd ordítva szurkolni Valter Atinak és a többi magyar versenyzőnek!


Pro tipp

Mindenképp kérjünk egy kedves kézműves sajt tálat vagy felvágott válogatást a borocskánk mellé!

Galéria

A hely elérhetőségei