Bitang Burger – Alsóörs

Oké, tudjuk, hogy a burgerforradalom Budapesten már évekkel ezelőtt tetőzött, de hullámai máig sem jutottak el az ország minden pontjára. Különös, hogy a szórásból eddig a Balaton-felvidék nagy része is kimaradt. De mi lehet ennek az oka? Az én tippem, hogy a vendéglátósok azt hiszik, hogy az ide érkezők más típusú vendéglátóhelyeket keresnek, és emiatt nem mernek belevágni egy klasszik burgerező megnyitásába. 2021-ben aztán két új hely is bizonyította, hogy ez a feltevés nem állja meg a helyét. A Kandalló Pub sok év budapesti tapasztalattal a háta mögött Csopakon nyitott egy – sajnos csak nyáron nyitva tartó – éttermet, a Bitang Burger tulajdonosai viszont tapasztalat nélkül, helybéli műkedvelőként, de annál lelkesebben indították el a bizniszt Alsóörsön.

A Bitang Burger nem a parton található, hanem sokkal feljebb, közel az ófaluhoz, a sportcsarnok melletti kis üzletsoron. Ez nem egy újabb balatoni büfé, hanem egy igen tisztességes burger bár, amin érződik, hogy az ott dolgozók szerelemprojektje. Az étlap rövid, de annál ütősebb: néhány jól kigondolt hamburger, egy-két tál, köretek, szószok, desszert, ennyi. A burgerek nagyon jók, szuper a zsömle, remek fűszerezésű a hús, és kiváló a többi hozzávaló is.

Bixie

Bitang Burger Alsóörs - A Burger félbecsapva - az Olyanjó fotója

Helyi lakosokként az alapítóknak nem okoz problémát az egész éves nyitvatartás, és milyen igazuk van! Nyáron, a nyitást követő időszakban is szépen pörgött a hely, de mi legutóbb egy januári, hideg szombat délutánon jártunk a Bitangban, és ekkor is telt ház volt. Ez nem jelent túl sok embert a belső részben, de akkor is öröm volt látni, hogy megy a szekér.

 


Pro tipp

A bejárathoz közeledve már látszik a terasz sarkában megbújó smoker, ami egész nap szépen pöförészik. A BBQ választék is nagy szakértelemmel készül, érdemes megpróbálkozni a fogásokkal akár szendvics, akár tál formájában.

Galéria

A hely elérhetőségei