Három Majom Bisztró – Balatonalmádi

A Balatonnál is általában azok a legjobb helyek, amik inkább a helyieknek készülnek, nem pedig a néhány hónapig tartó nyári szezon vendégforgalmára bazíroznak. A Három Majom erre a tökéletes példa, ami ugyan Balatonalmádi főterén található, de nem a forgalmas turistás oldalon, hanem a nagy parkoló oldalában. A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nem is kaphatott volna ennél jobb társbérlőt: a Három Majom egyszerre kávézó, reggeliző, bár, pizzázó és kultúrtér, pont olyan, amilyenre egy Balaton-parti kisvárosnak is szüksége van mind a négy évszakon át.

A Három Majom szinte nem is egy hely, hanem inkább három, ugyanis ennyi teljesen különböző vendégtérből áll. A művház lépcsőjének tetejénél található beltéri rész a kis terasszal, művész-bohém berendezésével, hosszú csempézett bárpultjával és a sok zöld növénnyel képezi a télen is nyitvatartó bázist. Az épület előtt álló foodtruck a hozzá tartozó pizzasütő kemencével és sörpadokkal alkotják a második részt. A lépcső túloldalán pedig a kis színpad körül elhelyezett különböző ülő és fekvő alkalmatosságok biztosítják, hogy ha úgy tartja kedvünk, akkor a méretes platánfák árnyékban heverésszünk akár órákon át.

Bixie

Az itallap nagy meglepetéseket nem tartalmaz, de biztos kézzel lett összerakva. Az étlap sztárja pedig mi más lehetne, mint az utóbbi év abszolút hazai slágere, a nápolyi pizza. Az étel, ami az elmúlt hónapokban végképp meghódította Magyarországot, a Három Majomban kiváló minőségben készül, jó szívvel ajánljuk. És akárcsak a 15 percnyi autózásra található Veszprémium, úgy a Három Majom is a műfaj árbajnokának tekinthető: 2022 augusztusában a 2000 Ft alatti marinara a csoda határát súrolja, és a legdrágább pármai sonkás verzió sem éri el a 3000 Ft-ot.

Mivel a Három majmot rutinos vendéglátós múlttal rendelkező helyi arcok csinálják, remélhetőleg kitart a lelkesedés még hosszú időn át. Mi részünkről annyit biztosan vállalunk, hogy rendszeres látogatásokkal igyekszünk majd hozzájárulni a fennmaradáshoz.


Pro tipp

A beltéri részben van gyermek játszósarok, úgyhogy csemetékkel is érdemes ide ellátogatni.

Galéria

A hely elérhetőségei