Papírkutya – Veszprém

Ha létezik tökéletes kultúrbisztró itthon, akkor a Papírkutya Veszprém tuti hogy az. Príma lokáció, otthonos hangulat, óriás rumválaszték és menő fellépők várnak, ha Veszprémben jársz.

Ezzel majdhogynem össze is foglaltuk, hogy miért imádjuk ezt a helyet.

Bixie

VEB EKF 2023 projektnek indult, és reméljük sokáig itt marad

Már csak 10 nap, és megnyílik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat, amelyre Veszprém már hosszú évek óta készült. A Papírkutya volt az egyik első projekt, amely a rendezvénysorozat keretében valósult meg, még 2020-ban.

A Kunszt! és a Wine & Vinyl Bár kapcsán már írtunk bővebben a VEB EKF projektjeiről, így ha bővebben érdekel, akkor azokat az ajánlókat is olvasd el! Már csak azért is, mert az említett két hely a Papírkutya szomszédságában található. A Papírkutyát egyébként mi is pont a Wine & Vinylben ücsörögve fedeztük fel, és nagy öröm volt, amikor konstatáltuk, hogy az EKF projekten belül 3 ilyen tényleg szuper hely jött létre, amelyek jelenleg nagyon élnek. Mindhárom jó példa arra, hogy tud életképes lenni egy ilyen projektre létrehozott vendéglátóhely, ha van mögötte tartalom, egyediség. Márpedig ebben a 3 egységben nagyon is van, ezért is férnek meg jól egymás mellett a Szabadság, illetve az Óváros téren.

Jó lokáció, óriás rum választék

A Papírkutya esetében a klassz lokáció mellett az egyik legnagyobb vonzerő — Péter számára biztosan —  a hatalmas rumválaszték. A budapesti Kisüzem ajánlójában már volt egy coming outunk rum témában, ez pedig itt a következő. Merthogy a Papírkutya elképesztő jó rumválasztékkal rendelkezik. Látszik, hogy egy határozott koncepció alapján gondosan összerakott itallapjuk van, aminek a végigkóstolására akár tematikus esteket is szervezhetünk magunknak és barátainknak.

Tapasok és ázsiai kaják egy kocsmában?

Ha be kellene sorolni a Papírkutyát a klasszikus vendéglátós kategóriák egyikébe, akkor azért inkább a kocsma/bár kategóriába tennénk, mintsem hogy étteremként tekintsünk rá. A berendezés, a fények, az egész miliő inkább lazább, kocsmásabb, ezért is volt kellemes meglepetés, amikor megkóstoltuk az ígéretesnek étlap alapján az ételkínálatot.

Már a koncepció is zseniális, hogy tapasok, ázsiai fogások is vannak az étlapon. Az alábbi képen mi épp egy kacsa pho levest és egy Tom Yum Goongot (thai kókusztejes ráklevest garnélarákkal és zöldségekkel) fogyasztunk. Isteni volt mindkettő. De kiemelhetnénk a 11:45-ig elérhető brunch kínálatot is, amiben a klasszikus tojásos reggelik mellet füstölt lazac is kérhető.

Szóval a hely bisztróként is teljesen megállja a helyét, érdemes éhesen érkezni!

Menő zenei felhozatal – élőzene minden hétvégén

Ha a rumválaszték, az isteni kaják és a szuper miliő még mindig nem győzött meg róla, hogy már most megindulj a Papírkutya felé, akkor bedobjuk az atombombát: zenészek.

A Papírkutyában nagyon erős a zenei felhozatal is. Szinte mindig bele lehet futni egy-egy klassz fellépőbe, ha egy hétvégi napon ülsz be. Amikor októberben voltunk ott, akkor épp a Teddy Harpo One Man Band lépett fel – ő van a borítóképen is -, de olyan neves zenészek és énekesek is megfordulnak rendszeresen a Papírkutyában, mint Saiid, Dresch Mihály, Barabás Lőrinc, Harcsa Vera, Gyémánt Bálint, Malek Andrea, a Mörk, Ohnody vagy akár a Kéknyúl Andy Heflerrel. Ilyenkor persze pillanatok alatt megtelik a hely, úgyhogy érdemes a koncertek estéire már jó előre asztalt foglalni. A zene naptár a Papírkutya Facebook esemény oldalán csekkolható.


Pro tipp

Hétköznaponként dél és 3 között van ebédmenü is, amiben olyan fogásokba futhatsz bele, mint például a kakkukkfüves-sörélesztős-vegánsajtos gombaleves, a sütőtökös rizottó tökmagos pesztóval  vagy a mogyorós-bambuszos thai csirke tojásos rizzsel, esetleg egy jó gyömbéres-kókusztejes vöröslencsekrémleves. Az árak nagyon nagyon jutányosak, szóval érdemes napközben is betérni!

Galéria

A hely elérhetőségei